Home / Новини / Защо да предпочетете LED осветление пред крушки с нажежаема жичка?

Защо да предпочетете LED осветление пред крушки с нажежаема жичка?

Все още използвате обикновени крушки с нажежаема жичка вместо LED крушки, защото смятате, че ниската цена на обикновените крушки ви устройва? А устройва ли ви да сменяте крушките в дома си на всеки два месеца? А дали би ви устроило, ако знаете, че използвайки обикновени крушки плащате повече за електроенергия?

Ако наистина искате да намалите разходите на електроенергия и да престанете да сменяте крушките в дома си на всеки няколко месеца е време да обмислите варианта за подмяната на обикновените крушки с LED лампи.

 

5 предимства на LED осветлението пред останалите видове осветителни тела

*икономичен разход на електроенергия

Този вид осветителните тела изразходват между 10 и 12 пъти по-малко електроенергия в сравнение с обикновените крушки.

*дълготрайност

Ако закупите и поставите в дома си качествени LED лампи от Vikiwat, ще забравите за подмяната им. За разлика от останалите видове осветителни тела, LED осветлението ще ви служи дълги години, без да се налага да го подменяте. Животът на една LED крушка е около 10 000 часа или около 6 години непрекъсната работа. Само за сравнение: животът на една крушка с нажежаема нишка е максимум до два месеца. Има разлика, нали?

*висока устойчивост на механични удари

За разлика от обикновените крушки, при LED лампите няма стъклен балон, нишки или каквито и да е други елементи, които могат да се счупят или скъсат лесно.

*не отделят топлина

Били сте близо до работеща обикновена крушка и сте усещали топлината, която отделя по време на работа, нали? Е, LED лампите, които ще откриете и на страниците на https://vikiwat.com/ не отделят топлина по време на работa.

*не съдържат токсини

При производството на светодиодното осветление не се използват опасни за здравето вещества като живак, както е при луминесцентните лампи, обикновените крушки или халогенните лампи. LED осветлението е напълно безопасно и екологично чисто.

*рециклират се напълно

Докато другите видове осветителни тела не могат да бъдат рециклирани напълно, тъй като съдържат вредни вещества и токсини, то LED осветлението може да бъде рециклирано на 100 %.

 

 

 

 

About svetla

Check Also

7 вдъхновяващи парфюмни нотки за истински свежо лято

7 вдъхновяващи парфюмни нотки за истински свежо лято

Тези ухания са обожавани от парфюмеристите и моментално ще ви настроят на лятна вълна Освен ...