Home / Новини / Защо да изберем бензинов тример?

Защо да изберем бензинов тример?

Бензиновият тример е известен още като моторен тример, моторна/бензинова коса. Използва се за косене на по-твърда трева, храсти и малки дървета. Тъй като е изключително мощен, е подходящ за продължителна тежка работа, поради което е подходящ и за професионална употреба

Едно от най-големите му предимства е високата мощност, която осигурява. Той е мобилен и лесен за пренасяне, тъй като при него липсва електрически кабел. 

Можете да си вземете бензинови тримери поради няколко причини:

Защо да изберем бензинов тример?

Източник: iStockphoto.com

1. Изключително голяма мощност

Спрямо всички останали видове тримери, включително акумулаторни и електрически, бензиновите са най-мощните. Моторните коси като тези модели https://www.onlinemashini.bg/cat/108/gradinska-tehnika/759/trimeri-za-treva/500/trimeri-motorni-benzinovi са оборудвани с двутактов или четиритактов двигател, като в първия вариант се използва смес от бензин и масло. 

Те са по-шумни и отделят голямо количество газове. Предимството им е, че са по-леки и лесни за управление. Също така не изискват толкова сериозна поддръжка. 

Тримерите с четиритактов двигател са по-мощни, отколкото предходния вид, по-безшумни и отделно на това отделят по-малко изгорели газове. Като цяло мощността на тримерите варира между 1 и 3 к.с.

2. Работа с нож или корда

Бензиновите тримери работят с нож или корда, като има съществена разлика в избора. Някои от моделите работят само с нож или само с корда, но има доста модели, които използват и двете приставки. 

Кордата например се използва за по-тънка трева или такава над 2 мм. Формата ѝ е от съществено значение – тази с кръгъл профил реже на по-ниска скорост, а тази с профил тип квадрат или звезда реже на по-висока скорост. Дебелите корди също са по-издръжливи, отколкото по-тънките, но пък вторите от друга страна косят по-прецизно тревата.

Ножът се използва за рязане на храсти и по-твърда растителност, включително малки храсти и дървета. Обикновено ножът разполага с 3-4 зъба, но има модели и с повече зъби.

Трябва да се има предвид също, че ширината на рязане с нож и корда е различна. Докато тази с корда варира между 40 и 45 см, ширината на косене с нож е 20-25 см.

3. Опция разглобяем вал

Благодарение на опцията за разглобяване на вала, към тримера може да се прикачват различни приставки с цел по-голямо широко приложение. Може да се постави приставка трион, приставка храсторез, приставка за високо рязане и др. Така например бензиновият тример може да се превърне в моторен храсторез. Разглобяването също спестява място за съхранение и съответно транспортирането е по-лесно.

4. Различни форми на дръжката

Различните моторни коси се предлагат с различен вид дръжка – V-образна и D-образна. Първият вид позволява по-свободно движение и по-голям замах, а D-образната дръжка позволява работа с една ръка. Също така голяма част от тримерите имат възможност за регулиране на дръжката.

5. По-добра маневреност

Моторните коси са по-маневрени от електрическите и ръчните. Поради тази причина те са подходящи за косене на трева около препятствия като бордюри, пътеки, камъни, дървета. Тъй като нямат кабел, както електрическите модели, нямат ограничение за площта, която ще обработват.

Недостатъци 

Все пак бензиновите тримери имат и някои недостатъци. На първо място, те са с по-високи цени, отколкото останалите видове. Моторните коси също трябва редовно да се зареждат с бензин и масло. Те отделят повече вредни емисии по време на работа и имат по-високи нива на шум.

Защо да изберем бензинов тример?

Източник: iStockphoto.com

Откъде да закупя?

Ако искате да си вземете бензинов тример, onlinemashini.bg е точното място, за да направите това. Първо, защото сайтът предлага огромно разнообразие от моторни коси с различен тип двигател, мощност и ширина на рязане и второ, защото цените са едни от най-ниските на пазара. Предлагат се също много артикули с действащи промоции и отстъпки

Машините са от утвърдени на пазара марки и с 2 или 3-годишна гаранция в зависимост от бранда. Такива са например тримерите с марка Daewoo, Husqvarna, Makita, Raider, Stihl, Texas и много други.

Освен моторните коси можете да намерите също допълнителни аксесоари и консумативи към всеки продукт, включително масла, корди, приставки и др.

При поръчка над 70 лв. получавате също безплатна доставка до всяка точка на страната. Обикновено тя е в рамките на 3 работни дни.

About plami

Check Also

Какво трябва да знаете за шофирането в планината през зимата?

Какво трябва да знаете за шофирането в планината през зимата?

Да, в градовете в България вече снегове няма, но в планините далеч не е така. ...