Home / Новини / Запишете детето в частно училище и го подгответе за живота

Запишете детето в частно училище и го подгответе за живота

Щом се отнася до образованието на вашето дете, съществуват редица въпроси, които трябва да си зададете, за да може лесно да откриете подходящото частно училище . Всичко варира от репутацията на заведението, до това какво всъщност ще научи вашият малчуган там и към кой вид да се насочите – частно или държавно.

В крайна сметка вие вземате решение за това с кого ще бъде изпълнено ежедневието на вашето дете през формиращите му години. Тези хора ще имат най-голямо влияния върху неговият живот, дали то в положителна или негативна насока. Именно поради това трябва да се уверите, че правите най-правилният избор.

Ако всичко ви звучи поразително, това е така, защото в повечето случаи ситуацията е по-сериозна отколкото може би предполагате. Изборът на учебната институция за вашият малчуган е един голям ангажимент, нуждаещ се от сериозно отношение. 

През последните няколко години родителите се насочват към частният тип с надеждата децата им да усвоят необходимите умения за постоянно променящият се свят. Но до каква степен частните училища са полезни ? За да ви отговорим на този въпрос днес сме подготвили кратко становище с което се надяваме да бъдем полезни.

Запишете детето в частно училище и го подгответе за живота

Безопасна ли е средата в частните училища?

По принцип частните училища притежават репутация при поддържането на високи стандарти по отношение на дисциплината и уважението. Ниските съотношения между персонала и обучаващите се ефективно позволява наблюдение и контрол върху училищната територия.

Като цяло силното чувство за общност, което се създава около всички учащи, обезкуражава практикуването на опасно и неприемливо поведение. Според редица световни проучвани 72 % от анкетираните родители с деца в частната система споделят, че са напълно съгласни с факта, че безопасността е водещо предимство.

Дисциплината, която усвояват учениците им подобрява степента на успех в средното образование, както и постиженията в и извън клас. Освен това е редно да споменем, че този вид институции са изградени около открита комуникация между родителите и администрацията.

Това варира от чести родителски срещи, социални събития до комитети с инициатива за събиране на средства. По този начин семейството става неразделна част от образованието на малкият. Това общо основание също спомага и за укрепването на техните връзки у дома.

 

 

Широки академични възможности

Едно от основните предимства при тях е, че те осигуряват забележително предизвикателни образователни преживявания чрез извънкласни дейности, курсове за стаж и международни програми. Така мозъка на вашето дете е винаги в активност, грабейки максимума от всичко.

Учениците в частните училища постоянно печелят най-високи оценки по стандартизираните тестове и изпити за студенти. Тук освен, че той/тя ще получи средното си образование ще разполага и с възможността да се насочи към желан университет.

В друго проучване, което се извършва от световна институция, приблизително 91 % споделят, че отдадеността на учителите е основната причина, поради която са записали подрастващите си деца в частният сектор. Преподавателите са както квалифицирани, така и запалени по предметите си, като често притежават най-високите научни степени.

Заедно с това в рамките на сплотената общност, учениците имат близки взаимоотношение със всеки  и най-вече своите учители, които им действат, като модели за подражание. Също така малките размери на класовете прави неговите членове по-достъпни и приятелски настроени.

 

 

Надеждният избор за вашето дете

В края на краищата след всичко изказано се надяваме, че сме променили гледната ви точка. Имайки в предвид гореспоменатите факти предполагаме, че вече сте се запътили към търсенето на подобна школа, но сте попаднали в затруднение с избора.

Макар широкият избор в България вие все още не знаете към кого да се обърнете. Ето затова ви съветваме да посетите онлайн сайта – classicschool.org . Тук ще успеете да намерите най-подходящите условия за вашият любознателен ученик.

Не губете повече време в недоумения, а се свържете с тях още сега. Обучителните програми, които се предлагат от тях ще ви оставят без дъх, като същото важи и за множеството допълнителни услуги. За повече информация посетете техният раздел ‚‘‘ Ние ‘‘ и ‚‘‘ Контакти ‘‘. 

About Borislav Arapchev

Tech Editor

Check Also

Как да разберем, че гумите ни са за смяна?

Автомобилните гуми са важна част от превозното средство. Всеки шофьор трябва да им обръща достатъчно ...

Leave a Reply