Home / Новини / Запишете детето в частно училище и го подгответе за живота

Запишете детето в частно училище и го подгответе за живота

Щом се отнася до образованието на вашето дете, съществуват редица въпроси, които трябва да си зададете, за да може лесно да откриете подходящото частно училище . Всичко варира от репутацията на заведението, до това какво всъщност ще научи вашият малчуган там и към кой вид да се насочите – частно или държавно.

В крайна сметка вие вземате решение за това с кого ще бъде изпълнено ежедневието на вашето дете през формиращите му години. Тези хора ще имат най-голямо влияния върху неговият живот, дали то в положителна или негативна насока. Именно поради това трябва да се уверите, че правите най-правилният избор.

Ако всичко ви звучи поразително, това е така, защото в повечето случаи ситуацията е по-сериозна отколкото може би предполагате. Изборът на учебната институция за вашият малчуган е един голям ангажимент, нуждаещ се от сериозно отношение. 

През последните няколко години родителите се насочват към частният тип с надеждата децата им да усвоят необходимите умения за постоянно променящият се свят. Но до каква степен частните училища са полезни ? За да ви отговорим на този въпрос днес сме подготвили кратко становище с което се надяваме да бъдем полезни.

Запишете детето в частно училище и го подгответе за живота

Безопасна ли е средата в частните училища?

По принцип частните училища притежават репутация при поддържането на високи стандарти по отношение на дисциплината и уважението. Ниските съотношения между персонала и обучаващите се ефективно позволява наблюдение и контрол върху училищната територия.

Като цяло силното чувство за общност, което се създава около всички учащи, обезкуражава практикуването на опасно и неприемливо поведение. Според редица световни проучвани 72 % от анкетираните родители с деца в частната система споделят, че са напълно съгласни с факта, че безопасността е водещо предимство.

Дисциплината, която усвояват учениците им подобрява степента на успех в средното образование, както и постиженията в и извън клас. Освен това е редно да споменем, че този вид институции са изградени около открита комуникация между родителите и администрацията.

Това варира от чести родителски срещи, социални събития до комитети с инициатива за събиране на средства. По този начин семейството става неразделна част от образованието на малкият. Това общо основание също спомага и за укрепването на техните връзки у дома.

 

 

Широки академични възможности

Едно от основните предимства при тях е, че те осигуряват забележително предизвикателни образователни преживявания чрез извънкласни дейности, курсове за стаж и международни програми. Така мозъка на вашето дете е винаги в активност, грабейки максимума от всичко.

Учениците в частните училища постоянно печелят най-високи оценки по стандартизираните тестове и изпити за студенти. Тук освен, че той/тя ще получи средното си образование ще разполага и с възможността да се насочи към желан университет.

В друго проучване, което се извършва от световна институция, приблизително 91 % споделят, че отдадеността на учителите е основната причина, поради която са записали подрастващите си деца в частният сектор. Преподавателите са както квалифицирани, така и запалени по предметите си, като често притежават най-високите научни степени.

Заедно с това в рамките на сплотената общност, учениците имат близки взаимоотношение със всеки  и най-вече своите учители, които им действат, като модели за подражание. Също така малките размери на класовете прави неговите членове по-достъпни и приятелски настроени.

 

 

Надеждният избор за вашето дете

В края на краищата след всичко изказано се надяваме, че сме променили гледната ви точка. Имайки в предвид гореспоменатите факти предполагаме, че вече сте се запътили към търсенето на подобна школа, но сте попаднали в затруднение с избора.

Макар широкият избор в България вие все още не знаете към кого да се обърнете. Ето затова ви съветваме да посетите онлайн сайта – classicschool.org . Тук ще успеете да намерите най-подходящите условия за вашият любознателен ученик.

Не губете повече време в недоумения, а се свържете с тях още сега. Обучителните програми, които се предлагат от тях ще ви оставят без дъх, като същото важи и за множеството допълнителни услуги. За повече информация посетете техният раздел ‚‘‘ Ние ‘‘ и ‚‘‘ Контакти ‘‘. 

About Borislav Arapchev

Tech Editor

Check Also

Есенните цветя – последната красота в градината!

Есенните цветя – последната красота в градината!

Хризантеми, астри, далии, анемони – цъфтящи с прекрасни разнообразни багри. Есенните цветя даряват градината ни ...