Home / Новини / За да сте спокойни на път – столче за кола

За да сте спокойни на път – столче за кола

Семейното пътуване, особено ако е с деца, винаги е свързано с вълнения. Част от подготовката е родителите да се погрижат за комфорта на малките пътници. Най-необходимото за безопасността на малчуганите е колата да е оборудвана с подходящо столче. На пазара се предлагат десетки разновидности като модели, цветове и различни екстри.

Удобството на момиченцата и момченцата в автомобила допринася в голяма степен и за спокойното пътуване на родителите му. Онлайн магазинът Кидсо дава възможност да направите най-добрия избор. В раздела столчета за кола ще откриете точно това, от което се нуждае вашето дете.

Избор на подходящо столче за кола

Към купуването на столче за детето не трябва да се подхожда като към досадно задължение. Не бива да подценявате вида и особено качеството му. В онлайн магазин Kidso.bg има богат избор от модели, дизайни и цветове.
За да откриете точното столче на пазара за вашето дете, трябва да съобразите избора си с особеностите на семейния ви автомобил. Прегледайте документацията на колата, където би трябвало да има информация как се монтира детско столче в нея.
Обикновено то се поставя на задната седалка. Трябва да се внимава да няма въздушна възглавница, защото тя може да нарани малкия пътник, ако се отвори внезапно. Важен критерий за избор са възрастта и теглото на детето.
След техническите характеристики е време да се обърне внимание и на предлаганите модели. В онлайн магазина Кидсо има богат избор от дизайни и цветове за всички възрастови групи. Предлагат се столчета за момичета и момчета, а също и унисекс модели.

Предлагат се и седалки без облегалки за деца между 4 и 12 години. Предназначението им е да повдигат малчуганите, а безопасността се осигурява от предпазния колан.
Има и модели 2 в 1 което означава, че облегалката се сваля и може да се използва като бустер.

Детски столчета за автомобили с гарантирано качество

Столчетата за кола, предлагани на Kidso.bg, са произведени от висококачествени здрави материали като пластмаса и текстил, които осигуряват комфорта на детето и сигурността при пътуване. Коланите за закопчаване са с меки подложки, които не стягат неприятно детето. Системите за обезопасяване са 100% оригинални и с гарантирано качество, което е предпоставка за максимална безопасност на малчуганите при пътуването. Столчетата са от известни и реномирани марки като Cangaroo, Moni, Kikkaboo, Cybex.
Всички артикули отговарят на стандартите на Еропейския съюз за качество и безопасност. Гаранцията на повечето от тях е 24 месеца.

Как да изберете столче в зависимост от възрастта на детето?

Столчетата за кола трябва да отговарят на някои изисквания, които не се изчерпват с дизайна и естетическото оформление. Те трябва да съответстват на възрастта, ръста и килограмите на детето, за да го защитават максимално добре.
Столчета и седалки се ползват от деца до 12-годишна възраст или с височина до 150 см. Децата от една възрастова група обаче са с различно тегло и височина. Затова по-голямо значение имат килограмите на детето. Според изискванията на закона, децата трябва да се возят в обезопасителни системи от съвсем малки бебета до достигането на ръст от 150 см. и тегло 36 кг.
За да се ориентират родителите по-лесно, има пет основни групи, в които са класифицирани системите за обезопасяване според килограмите на децата.
Има и някои други изисквания, зависещи от възрастта на малчуганите. Бебетата до 1 година задължително трябва да се возят обърнати назад спрямо посоката на движение. Според експертите, по този начин те са по-добре защитени при настъпването на евентуален инцидент.
Изисква се обезопасителната система за най-малките да е от пълен клас с включени всички компоненти и присъединителни устройства. Допълнително удобство е, че столчето за бебета може да се носи на ръка. Така, ако то заспи, няма нужда да го разбуждате, за да го изнесете от колата. Столчетата за бебета най-често са съвместими с различни модели детски колички.

За разлика от бебешките столчета, тези за по-големите деца не се налага да се слагат всеки път преди пътуване, защото са постоянно монтирани в автомобила.

About Borislav Arapchev

Tech Editor

Check Also

7 вдъхновяващи парфюмни нотки за истински свежо лято

7 вдъхновяващи парфюмни нотки за истински свежо лято

Тези ухания са обожавани от парфюмеристите и моментално ще ви настроят на лятна вълна Освен ...