Home / Новини / Време е да образоваме детето

Време е да образоваме детето

Като родители, вие сте наясно с огромните предимства, които предоставя владеенето на чужд език. Затова и правите всичко възможно, за да предизвикате интереса на детето си към изучаването на втори език.
Понякога обаче детето не може да разбере защо се налага да учи друг език и то извън класната стая. Друг път пък просто не иска да изучава английски, колкото и да му обяснявате, че да знае втори език ще му бъде от огромна полза в бъдеще.

Как да предизвикате интереса на детето към чуждия език?

Няма да постигнете много, ако настоявате детето въпреки нежеланието си да започне да посещава уроци по английски. Оставете го само да пожелае да се включи в изучаването на новия език. За да му дадете стимул да пожелае да започне обучението, експертите от детски езиков лагер Lucky Kids съветват следното:

Положете основите у дома

Играйте на игри

Дори и самите вие да не знаете перфектно английски, можете да започнете да полагате основите като измисляте забавни игри. Можете например да научите заедно с детето цветовете, формите или цифрите на английски и да се състезавате кой ще запомни и каже имената на повече цветове или кой ще преброи до 10 най-бързо.

Слушайте заедно музика

Един от най-лесните начини за запомняне на думички и изрази на чужд език е чрез песните. Затова си пускайте забавни, ритмични песнички на английски и пейте заедно. Много скоро ще забележите, че детето произнася думите от текста много по-добре от вас.

Гледайте филми без превод

Децата обичат детските филмчета и могат да се забавляват с часове пред екрана на телевизора. И тъй като са малки и попиват всичко ново като “гъбки”, много лесно и бързо научават думички, докато гледат филмчета без превод.

Наемете бавачка, която знае английски

Ако имате възможност, наемете двуезична бавачка. Така, докато тя се грижи за детето ще му говори на английски и то неусетно ще научи езика.

Организирайте почивка или екскурзия в чужбина

Децата възприемат най-лесно езика, когато са сред хора, които говорят само на този език. Затова, планирайте лятната ваканция в страна, в която се говори английски. Детето ви много бързо ще се адаптира и ще започне не само да разбира какво му говорят, но и да съставя само изречения и да говори правилно английски.

Запишете го на летен лагер

Детските езикови лагери като Lucky Kids са идеалният начин да накарате детето си с желание да се образова.

Защо езиковите лагери са толкова полезни за децата?

Организират се и се провеждат на места с чист въздух и красива природа

Това означава, че едновременно с изучаването на новия език, децата могат да се забавляват на воля на различни игри на открито. Така, по време на игрите те научават по интересен и забавен начин чуждия език. И то без да се натоварват изобщо.

Срещат свои връстници

В летните лагери децата са от различни региони на страната и дори от други държави. Те играят и учат заедно, съревновават се, предизвикват се и създават приятелства, които могат да продължат и цял живот.

Обучават се от висококвалифицирани преподаватели

Преподавателите, които работят с децата по време на престоя им в детския лагер са изключително добре подготвени. Ученето на новия език под тяхно ръководство е забавно, интересно и се случва неусетно.

About Borislav Arapchev

Tech Editor

Check Also

Защо да изберем почивка в планината през лятото?

Защо да изберем почивка в планината през лятото?

Планината е идеалното място за релаксираща почивка в горещите летни дни. Най-предпочитаният зимен курорт у ...