Home / Без категория / Тенденции при обзавеждането на кухни

Тенденции при обзавеждането на кухни

Иска ви се да внесете някой нов акцент, да подмените шкафовете, плота или да ремонтирате изцяло кухнята или всекидневната, за да станат още по-функционални и удобни за семейството ви?

Питате се обаче какви ще са тенденциите в обзавеждането за 2017 година, за да можете предварително да изберете стил, който най-много ще подхожда на вашата кухня?

Тъй като и ние обмисляме промени в обзавеждането на собствените си жилища и искаме да сме в крак с модните тенденции, се допитахме до специалистите от http://mebidea.com/, които ни споделиха кои стилове, материали и цветове ще властват тази година в интериорния дизайн на кухните.

Ретро 

Ретрото отново е на мода! Според водещи дизайнери, тази година бялото се връща отново в кухненското обзавеждане. Бели шкафове, маси, столове, бели плотове, излезли сякаш от списание от 70-те и 80-те години. Бялото кухненско обзавеждане се комбинира с цветни електроуреди или акценти, за да се получи страхотно съчетание на цветовете. Пространството е отворено и вече няма обособено кухненско пространство, а кухнята и всекидневната са едно общо помещение.

Индустриален 

Тук присъстват големите метални работни повърхности и кухните тип „остров”, които се използват както за готвене, така и за маси за хранене. Тъй като индустриалният стил е малко студен, специалистите от http://mebidea.com/ съветват да се съчетае с някой елементи от винтидж стила, за да се внесе топлина и уют в кухненското помещение. Комбинацията между плотовете от неръждаема стомана и дървените шкафчета в топли, земни цветове ще направи индустриалната кухня приятно и комфортно място както за готвене.

Черното е новото бяло

До скоро не можехме да си представим кухнята да е изцяло черна, но според дизайнерите, тази година черното ще е много актуално при обзавеждането на кухненските пространства. Разбира се, задължително при една такава кухня е да има цветни акценти като жълти или зелени столове или маса от необработено дърво, които да внесат закачлива нотка в кухнята.

About svetla

Check Also

Чаша за капучино или лате

Видове чаши за кафе

Чашите за кафе са неизменна част колекцията от съдове на  всяко домакинство. Те ни съпътстват ...