Home / Новини / Съвети при избора на професионални почистващи машини?

Съвети при избора на професионални почистващи машини?

Независимо дали сте собственик на малко магазинче, голяма фабрика или хотел, чистота заема централно място в усилията ви. Всеки знае, колко е неприятно да се посети обществена сграда и тя да не е с нужната чистота. Много пъти ни се е случвало да забележим петна от кал по килимите в хотелите или следи от храна по пода в ресторанта. Въпреки че никой не иска да го признае, поддържането на безупречна чистота е трудоемко занимание, което изисква ресурси. Собствениците на сгради, които се посещават от много хора, много често успяват да поддържат нужната чистота и хигиена с подбор на правилните професионални почистващи машини.

Най-честият избор на почистващи машини се свежда до дискови устройства, екстрактори или водосмукачки.

Изборът на уред обаче зависи от вида на настилката, която ще се почиства и степента й на замърсяване. Има разлика в това дали настилката е твърда или мека.

Примерно, ако трябва да се грижите за твърда настилка, то тя се измива с препарат с помощта на роторна машина. След което с помощта на водосмукачна машина се изсмуква течността и се отстраняват дори трудните за премахване замърсявания. Ако обаче повърхността е мека, тоест килим или мокет, технологията е малко по-сложна. Роторна машина, еднодискова, с мека четка трябва да втрие почистващ препарат в меката тъкан. След това се използва така нареченият екстрактор. Той впръсква малки обеми вода в меката настилка и после я изсмуква, заедно с препарата и мръсотията. Има много видове екстрактори, като по-новите модели успяват да издърпат почти цялата течност обратно. Което спестява неудобството след процедурата, да се чака меката настилка да изсъхне. Ако искате да разгледате екстрактори или друг виж почистващите машини на сайта http://www.prahosmukachki.com/metachni-mashini можете да откриете много професионални модели. Има и уреди, които извършват няколко процедури едновременно и така спестяват време и разходи. По този начин се обработват настилки, които трябва да бъдат качествено и бързо почистени.

Ако обичате да се подсигурявате и очаквате в близки периоди голямо замърсяване на дадена твърда повърхност, то има създадени препарати, които да се нанесат и да възпрепятстват отлагането на замърсявания. След това за перфектен завършек повърхността трябва да се полира. Това може да се случи и полиращи падове или пък миещи автомати.

Ако се нуждаете от почистващи машини, които да се погрижат за външни открити пространства, тогава може да разгледате различните видове пароструйки и водоструйки. Те работят на принципа на изхвърляне на водата и парата под налягане и така изтласкват замърсяванията.

Как точно обаче да изберете подходящият модел почистваща машина/прахосмукачка?

Трябва да съобразите колко точно силен вакуум да има уреда. Над 2 500 мм воден стълб е абсолютно достатъчен вакуум. Освен това трябва да съобразите и за каква повърхност ще я използвате и колко замърсена ще е тя. Много зависи дали ще се почиства редовно с нея, само за поддръжка или ще й се налага да обработва индустриални отпадъци с различна големина на парченцата. За много тежки условия на работа има индустриални прахосмукачки и водосмукачки, които да издържат на натоварването.

Добър съвет е да прецените и дали ви трябва безшумна почистваща машина или шумът няма да ви пречи. Примерно за хотели и къщи за гости, бученето на една прахосмукачка може да предизвика недоволство в гостите. Важно е да се обърне внимание и на издръжливостта на уреда, както и на гаранционното обслужване. Професионалните прахосмукачки са създадени за да издържат по-дълго време и на по-високо натоварване от обикновените, ако проявявате интерес към характеристиките на тези почистващи машини, можете да ги разгледате в prahosmukachki.com. Гаранционното и следгаранционното обслужване са важни до такава степен, че инвестицията за уреда, може да се окаже неоправдана, ако към него не е включена и поддръжката му.

Много добра идея е и от магазина от който сте решили да закупите професионална прахосмукачка, да имат и налични всички филтриращи торбички и аксесоари. По този начин няма да ви се налага да търсите на други места, различните допълнения и ще си спестите време.

About Borislav Arapchev

Tech Editor

Check Also

Здраво сърце и след 50

Здраво сърце и след 50

Здравето на сърдечно-съдовата система е от първостепенно значение за благосъстоянието и качеството ни на живот. ...