Home / Новини / Стартиращ бизнес – да започнем със споделен хостинг

Стартиращ бизнес – да започнем със споделен хостинг

Стартиращ бизнес - да започнем със споделен хостинг

Източник на изображението: Unsplash.com

Започването на онлайн бизнес може да бъде изключително трудно, ако не знаете откъде да започнете. Има толкова много неща, които трябва да вземете предвид, а възможностите са разнообразни, което прави изборът още по-труден. Някои от основните неща, за които да помислите, включват бранд идентичност, бизнес и маркетинг планове, правна форма, счетоводство, логистика, ценообразуване, както и много други. 

В днешната статия ще обърнем особено внимание на това защо да изберете споделен хостинг пред хостинг на собствен сървър и защо това е по-добро решение за вашия стартиращ бизнес.

Защо да изберем споделен хостинг за стартиращ бизнес?

Споделеният хостинг е една прекрасна възможност за нови стартиращи бизнеси, от която се възползват хиляди хора. Но защо тази опция е толкова подходяща за нови бизнеси?

Предимствата

Едно от най-големите му предимства е достъпната цена. Стартирането на бизнес е свързано с много непредвидени разходи и известна несигурност. Защо да не спестите определена сума, ако разполагате с тази възможност? Инвестирайки в споделен хостинг не рискувате да загубите огромно количество пари, а в същото време получавате една много добра услуга. Ще разполагате с вграден контрол панел, от който лесно може да контролирате и управлявате сайта си, а и не е необходимо да се притеснявате за техническата ми поддръжка. За това ще се погрижи доставчикът на услугата. 

Надграждане и планове

Изборът на споделен хостинг не ограничава бизнеса ви от потенциално развитие. Повечето доставчици на споделени хостинг услуги предлагат различни абонаментни планове, към които може да преминете, в случай че бизнесът или нуждите ви се разрастнат. Често разликите в плановете се основават на:

  • Цена за месец/година
  • Брой сайтове
  • Дисково (SSD) пространство
  • CPU мощност
  • Посещения на месец
  • Сигурност/киберзащита
  • Трафик
  • Поддръжка
  • Backup (архивиране).

Как да изберем подходящ план за споделен хостинг?

На първо място при избора на подходящ план за вашия бизнес идва цената. Преценете дали тя влиза във вашите възможности, както и от какво точно се нуждае сайтът ви. Отговаря ли планът на изискванията ви? Ако не, възможно ли е да заплатите повече, за да получите желаните услуги?

Информирайте се каква е скоростта на зареждане, която хостинг доставчикът предлага за конкретния план. Ако сайтът ви зарежда бавно, това ще отблъсне клиентите, които го посещават, както и ще повлияе негативно на класирането ви в Гугъл. Друг въпрос, на който ще ви трябва отговор, е какъв е оптималният месечен трафик, който поддържа планът. Някои планове имат ограничения в това колко потребители могат да достъпят сайта на месец. 

Когато избирате споделен хостинг, винаги проверявайте какъв тип техническа поддръжка може да получите и дали тя е денонощна. Проверете и отзивите на други потребители, които ползват услугите на доставчика. При предоставена възможност, опитайте работа с безплатна версия на плана.

Видове споделен хостинг

Традиционен споделен хостинг

Традиционният споделен хостинг е много популярно решение сред хора, които тепърва започват да развиват онлайн бизнеса си. Причината е, че услугата се предлага на много достъпна цена и не изисква огромна първоначална инвестиция. Този тип хостинг използва един сървър, който обслужва множество уебсайтове, като доставчикът е отговорен за поддръжката му. Минусът е, че уебсайтовете са взаимозависими, т.е. може да настъпи претоварване в сървъра и например сайтът ви да не зарежда толкова бързо, колкото обикновено.

Риселър хостинг

Риселър хостингът е подобен на традиционнния, но позволява на потребителя да създаде допълнителни cPanel-и за нови потребители. Ако решите да използвате риселър хостинг, може да създавате нови, собствени хостинг планове и да ги препродавате на трети лица. Този тип хостинг има и друго приложение. Фирми, работещи с голям брой сайтове (дизайнери, разработчици и др.) често използват риселър хостинги, за да управляват лесно всички сайтове, за които трябва да се грижат. Това включва изграждане, поддръжка и хостинг, което значително улеснява бизнеса.

Облачен споделен хостинг

Както името подсказва, облачният споделен хостинг поддържа облачен сървър, който предполага по-висока надеждност в сравнение с традиционния споделен хостинг. Това се дължи на факта, че при облачния хостинг се използва двойна подсигуреност под формата на дискови хранилища, свързаност и други. Ако решите да заложите на облачен споделен хостинг, проверете дали доставчикът използва SSD дискове и каква е предлаганата бързина на зареждане.

About plami

Check Also

Есенните цветя – последната красота в градината!

Есенните цветя – последната красота в градината!

Хризантеми, астри, далии, анемони – цъфтящи с прекрасни разнообразни багри. Есенните цветя даряват градината ни ...