Home / Новини / Снимките, които продават

Снимките, които продават

Дигиталната търговия в днешно време се развива с изключително бързи темпове и конкуренцията между онлайн магазините е много голяма. Затова за всеки собственик на електронен магазин е много важно да може да се открои от конкуренцията и да привлече повече клиенти, които не само да влязат, но и пазаруват от магазина му.

Ако и вие имате онлайн магазин и се питате как да увеличите клиентите и съответно продажбите си, веднага ви казваме, че имате нужда от професионално направени снимки на продуктите, които предлагате.
Продуктовата фотография е мощен инструмент за увеличаване на продажбите

Защо се нуждаете от продуктова фотография?

Чували сте израза “една снимка струва повече от хиляди думи”, нали? Този израз е наистина много точен, особено в днешно време.
Защото процентът на хората, които пазаруват онлайн се увеличава с всеки изминал ден и първото нещо, което задържа вниманието им са снимките на продуктите, които се предлагат в магазина.
Ако снимките са безлични, не показват продукта достоверно или ако не провокират и не привличат внимание на потребителя, той просто ще излезе от магазина и ще отиде при конкуренцията.
Ако обаче са направени от професионални продуктови фотографи като PhotoPro, тогава клиентът може да види как реално изглежда продукта, да го разгледа от всички страни и да вземе бързо и много по-лесно решение за покупката му.

Как снимките продават?

Когато влезе в офлайн магазин, клиентът може не само да види стоката, но и да я пипне и дори да я помирише, преди да я закупи. Когато обаче влезе в онлайн магазин, единствения начин, чрез който може да разбере дали продукта, който разглежда си струва покупката е като прочете описанията и като разгледа неговите снимки.

Професионалните фотографи като PhotoPro знаят как да позиционират продуктите така, че те да привличат погледа на клиентите и да ги приканват към покупка.

Според хипотезата за соматичния маркер, когато потребителят види снимка на продукт, който иска да купи, той не обработва всеки бит информация, а основава решението си за покупка основно на визуалния изглед на продукта. Така на практика само с няколко качествено направени снимки на един продукт, вие можете не само да се отличите от всички останали магазини, но и да привлечете нови клиенти, които с желание да пазаруват точно от вашия магазин.

Само за ваша информация: Според проведена наскоро анкета сред активно пазаруващите онлайн, над 75% от потребителите споделят, че решението, което вземат дали да купят продукта или не зависи изцяло от това дали снимката му им е допаднала или не.

С продуктова фотография не само можете да привлечете повече клиенти и да увеличите продажбите си, но можете да направите продуктите, които предлагате вайръл.

 

Какво печелите от това?

Ако снимките, които имате на продуктите в магазина си са направени професионално и предизвикват интерес, то вероятността да бъдат споделени в социалните мрежи е повече от 40%. Визуалното съдържание се споделя много повече от текстовото съдържание, просто защото хората реагират много по-емоционално на визуални сигнали. Така, колкото повече потребители харесат и споделят снимката на продукта ви в социалните мрежи, толкова повече се увеличават хората, които ще влязат в магазина ви и ще направят покупка.

About Borislav Arapchev

Tech Editor

Check Also

Предимствата да знаем чужд език

Предимствата да знаем чужд език

Изучаването на чужди езици е богатство, но едва ли го чувате за първи път. Идеята ...