Home / Новини / Слагаш да се готви – и готово!

Слагаш да се готви – и готово!

Тенденцията да се храним здравословно и най-вече да консумираме домашно приготвена храна става не просто изключително актуална, но и наложителна. Предвид доказаните вече вреди от полуфабрикатите и всеобщото желание да изглеждаме и да се чувстваме добре в собственото си тяло, все повече хора залагат не само на вкусната, но и на полезната храна. А такава храна е само тази, която е приготвена от пресни, по възможност сезонни продукти и в домашни условия. Но колкото и да е голям ентусиазмът ни в тази насока, често липсата на време и забързаното ни ежедневие, изпълнено с толкова много задачи, вземат надмощие. За щастие, съвременните иновации ни помагат да живеем не просто по-лесно, но и по-здравословно. Доказателство за това са съвременните домакински помощници в кухнята, каквито са и полезните мултикукъри

Слагаш да се готви – и готово!

Какво представлява мултикукърът?

Мултикукърът представлява уред за готвене. Неговият широк обсег от опции и екстри го превръща в класическо мултифункционално устройство. Тази мултифункционалност се базира на факта, че уредът позволява различен тип топлинна обработка на хранителните продукти – варене, печене, задушаване и пържене. Но тя съвсем не е единствената класическа отличителна характеристика на мултикукъра. Това, което го отличава от останалите кухненски помощници, е неговата бързина и лекота на готвене. Те се дължат на специфичния му механизъм на действие, а именно приготвяне на храна под високо налягане. Благодарение на този режим на работа, ястията стават не само по-лесно, но и сравнително по-бързо. И в действителност, от вас се изискват минимални усилия, за да приготвите не само лесни, но и средно трудни рецепти. Единственото, което трябва да направите, е да се осведомите за необходимите продукти и да изберете подходящата програма от вашия мултикукът. А след това, процедурата е ясна – пъхате съставките и уредът готви съвсем сам вместо вас, без да е нужно непрекъснато да стоите пред котлона, да бъркате, смесвате или да правите каквото и да е било. 

Кои са основните предимства на мултикукъра?

Макар че вече те са почти ясни, нека ви дадем няколко основателни причини защо всяка съвременна и динамична домакиня днес трябва да притежава мултикукър. Ето ги и главните предимства на този отличен помощник в кухнята:

  • Намалява времето за приготвяне на храна с минимум 30%. Можете да използвате спестените минути или часове за почивка, хоби или просто да го прекарате с любимите си хора!
  • Позволява на по-неопитните в кухнята да се справят дори с рецепти, които досега не са могли да приготвят. Причината е, че мултикукърът в много отношения буквално готви вместо вас. 
  • Намалява усилията ви в кухнята. Дори по принцип да сте сравнително опитни в приготвянето на традиционни или по-сложни ястия, вече ще можете да се справите с тях за нула време. Бонусът за вас отново е повече свободно време, но и по-малко усилия, което е добре дошло за всяка работеща съвременна жена. 
  • Редица хранителни продукти стават много по-вкусни, когато са приготвени в мултикукър. Най-често става въпрос за онези храни, които са сравнително по-твърди, а за месото – по-жилави. В уред под налягане те се сготвят по съвършен начин, но запазвайки своята сочност и аромат. Нещо, което по принцип трудно можем да постигнем било то с рецепта на фурна или по метода на задушаване на котлона!
  • Мултикукърът може да ви спести не само време, но и място в кухнята. Това предимство е изключително важно за маломерните жилища, особено за онези от тях, в които едно помещение помества зоната за готвене, трапезарията, а понякога дори и хола или всекидневната. Ако разполагате с мултикукър, вие на практика разполагате с уред 5в1, защото той разполага с функциите, които обикновено използва в три до пет различни уреди. 
  • Мултикукърът замества и някои специализирани уреди. Така например, редица модели мултикукър имат опцията за готвене на уред, заместваща уреда за приготвяне на ориз, а също така и възможност да правите домашно кисело мляко. 

Мултикукърът е един страхотен начин да живеете по-лесно и по-здравословно с много по-малко усилия и без всеки ден да се чудите какво да сготвите за вечеря, та да ви остане време и за почивка, и за любимите ви хора! Уредът е истински помощник за съвременната динамична жена, която не прави компромис с хранителния си режим, държи да сервира всеки ден прясна храна на своето семейство, но и цени собственото си лично време и нужда от почивка. 

About plami

Check Also

Защо да изберем почивка в планината през лятото?

Защо да изберем почивка в планината през лятото?

Планината е идеалното място за релаксираща почивка в горещите летни дни. Най-предпочитаният зимен курорт у ...