Home / Новини / Слагаш да се готви – и готово!

Слагаш да се готви – и готово!

Тенденцията да се храним здравословно и най-вече да консумираме домашно приготвена храна става не просто изключително актуална, но и наложителна. Предвид доказаните вече вреди от полуфабрикатите и всеобщото желание да изглеждаме и да се чувстваме добре в собственото си тяло, все повече хора залагат не само на вкусната, но и на полезната храна. А такава храна е само тази, която е приготвена от пресни, по възможност сезонни продукти и в домашни условия. Но колкото и да е голям ентусиазмът ни в тази насока, често липсата на време и забързаното ни ежедневие, изпълнено с толкова много задачи, вземат надмощие. За щастие, съвременните иновации ни помагат да живеем не просто по-лесно, но и по-здравословно. Доказателство за това са съвременните домакински помощници в кухнята, каквито са и полезните мултикукъри

Слагаш да се готви – и готово!

Какво представлява мултикукърът?

Мултикукърът представлява уред за готвене. Неговият широк обсег от опции и екстри го превръща в класическо мултифункционално устройство. Тази мултифункционалност се базира на факта, че уредът позволява различен тип топлинна обработка на хранителните продукти – варене, печене, задушаване и пържене. Но тя съвсем не е единствената класическа отличителна характеристика на мултикукъра. Това, което го отличава от останалите кухненски помощници, е неговата бързина и лекота на готвене. Те се дължат на специфичния му механизъм на действие, а именно приготвяне на храна под високо налягане. Благодарение на този режим на работа, ястията стават не само по-лесно, но и сравнително по-бързо. И в действителност, от вас се изискват минимални усилия, за да приготвите не само лесни, но и средно трудни рецепти. Единственото, което трябва да направите, е да се осведомите за необходимите продукти и да изберете подходящата програма от вашия мултикукът. А след това, процедурата е ясна – пъхате съставките и уредът готви съвсем сам вместо вас, без да е нужно непрекъснато да стоите пред котлона, да бъркате, смесвате или да правите каквото и да е било. 

Кои са основните предимства на мултикукъра?

Макар че вече те са почти ясни, нека ви дадем няколко основателни причини защо всяка съвременна и динамична домакиня днес трябва да притежава мултикукър. Ето ги и главните предимства на този отличен помощник в кухнята:

  • Намалява времето за приготвяне на храна с минимум 30%. Можете да използвате спестените минути или часове за почивка, хоби или просто да го прекарате с любимите си хора!
  • Позволява на по-неопитните в кухнята да се справят дори с рецепти, които досега не са могли да приготвят. Причината е, че мултикукърът в много отношения буквално готви вместо вас. 
  • Намалява усилията ви в кухнята. Дори по принцип да сте сравнително опитни в приготвянето на традиционни или по-сложни ястия, вече ще можете да се справите с тях за нула време. Бонусът за вас отново е повече свободно време, но и по-малко усилия, което е добре дошло за всяка работеща съвременна жена. 
  • Редица хранителни продукти стават много по-вкусни, когато са приготвени в мултикукър. Най-често става въпрос за онези храни, които са сравнително по-твърди, а за месото – по-жилави. В уред под налягане те се сготвят по съвършен начин, но запазвайки своята сочност и аромат. Нещо, което по принцип трудно можем да постигнем било то с рецепта на фурна или по метода на задушаване на котлона!
  • Мултикукърът може да ви спести не само време, но и място в кухнята. Това предимство е изключително важно за маломерните жилища, особено за онези от тях, в които едно помещение помества зоната за готвене, трапезарията, а понякога дори и хола или всекидневната. Ако разполагате с мултикукър, вие на практика разполагате с уред 5в1, защото той разполага с функциите, които обикновено използва в три до пет различни уреди. 
  • Мултикукърът замества и някои специализирани уреди. Така например, редица модели мултикукър имат опцията за готвене на уред, заместваща уреда за приготвяне на ориз, а също така и възможност да правите домашно кисело мляко. 

Мултикукърът е един страхотен начин да живеете по-лесно и по-здравословно с много по-малко усилия и без всеки ден да се чудите какво да сготвите за вечеря, та да ви остане време и за почивка, и за любимите ви хора! Уредът е истински помощник за съвременната динамична жена, която не прави компромис с хранителния си режим, държи да сервира всеки ден прясна храна на своето семейство, но и цени собственото си лично време и нужда от почивка. 

About plami

Check Also

Кои са непознатите функционалности на интернет банкирането

Кои са непознатите функционалности на интернет банкирането

Често, когато повечето хора чуят за интернет банкиране, си представят просто правене на преводи. То ...