Home / Новини / Сауни за дома – малък спа център вкъщи

Сауни за дома – малък спа център вкъщи

Семейното огнище е пространството, което можем да конструираме съобразно нуждите, вкуса и възможностите си. Основните помещения – кухня, спалня, баня и хол са характерни за почти всички жилища, но някои обичат да усвоят мястото, за да го направят още по-функционално и релаксиращо. Да разполагаш с малък спа център у дома, е лукс, който малко хора си позволяват, но мнозина дръзват, особено ако се занимават с хотелиерство или обичат често да посрещат гости  и да си угаждат.

Сауни можем да ползваме не само по време на почивка, но и у дома, стига да имаме пространство и финансови условия, за да си ги осигурим. Пазарът е с протегнати обятия, за да ни предложи множество качествени продукти от този вид.

Какви видове сауни има? Как да избера?

 

   Съществуват няколко вида сауни, като разликите произтичат от начина им на загряване, осветлението и материалите на обшивка. Изборът е индивидуален, всеки тип е свързан със съответни специфики и усещания, които трябва да бъдат премислени, когато се планира бъдеща покупка.

За дома, където разполагаме с ограничено пространство, най-предпочитани са сглобяемите сауни. Те се състоят от готови панели, които се монтират лесно.  Изработват се в няколко стандартни размера, като е добре да се посъветвате със специалист, избирайки точния за Вашата баня. Обшиването на този вид сауни е двустранно, а самите продукти се изолират с алуминиево фолио или минерална вата. Типът им загряване е по избор на клиента – инфрачервен или финландски тип.

Финландският тип сауни са най-разпространени и особеното при тях е, че са изцяло изградени от дърво, стените им се състоят от дъски, а декоративни елементи могат да бъдат умело вплетени в самата обшивка, за да се постигне още по-уютна атмосфера. Високата температура (до 120°) се постига посредством печки – електрически или пък такива на дърва с вулканични камъни. При избор на такава сауна, са важни и аксесоарите – ведро за вода, термометър, метличка, пясъчен часовник.

Инфрачервените сауни са по-подходящи за хора със сърдечни проблеми, тъй като не затрудняват дишането( за разлика от финландския вид). Този тип продукти работи посредством лампи, които нагряват директно кожата, а не толкова околната среда.

  Предстои Ви закупуване на сауна за дома, вилата или друг тип сграда? В магазини „Баня Мечта“ ще откриете артикули, които се отличават с естетически достойнства, но и високо качество и изгодни цени.

About simeon

Check Also

Защо да изберем спортно облекло от Under Armour?

Защо да изберем спортно облекло от Under Armour?

Източник на изображението: Wikipedia Спортното облекло определено се наложи като предпочитан тип облекло в модерното ...