Home / Новини / С нашите маратонки ще стигнеш далеч

С нашите маратонки ще стигнеш далеч

Намирането на удобни и добре изработени маратонки е лесно стига да пазарувате внимателно. Проверете обувките за подробности относно тяхното качество и винаги избирайте надеждни марки.
Когато купувате новият си чифт лично, опитайте се да се уверите, че те са ви напълно удобни. Ако вместо това пазарувате онлайн е препоръчително да посещавате сигурни уебсайтове. Типичен пример за такъв е този на – dress4less.bg.
Те са водещ търговец в тази сфера, предоставяйки, както безупречно качество, така и изключителни продукти. Изобилната им гама от артикули включва не само маратонки, но и различни спортни облекла и принадлежности.
Представете си че обувките ви са основната на вашето надграждане към мечтания здравословен начин на живот. Те са първото нещо с което трябва да започнете, а за да успеете да си намерите перфектният чифт сме ви подготвили няколко кратки упътвания.

 

Определете вашата мисия

Производителите произвеждат обувки с една единствена цел, която улесня практически изпълнението на дадения спорт, за да може спортистите да се представят феноменално, като едновременно с това да са защитени от нараняване.
Например някои видове обувки са проектирана с плоска подметка, която ги прави идеални за употреба върху твърда настилка. По този начин атлетите могат да извършват по-бързи и пъргави движения от обикновено. Заедно с това те имат и добра опора около своите глезени, предотвратяваща навяхвания.
По същия начин функционират и маратонките за бягане. Те притежават по-голяма здравина и тежест, за да може да имате, както сцепление, така и надеждна опора. Подобни видове можете без проблем да откриете в сайта на – Dress4Less.
Именно поради тези причини е силно препоръчително да избирате маратонката въз основа на целите, които планирате. Ако пък практикувате активно два различни спорта може да обмислите инвестирането в две двойки маратонки. По този начин е вероятно да забележите подобрения в производителността си от колкото да се нараните.

 

Заменяйте износените на време

Най- лошото нещо, което може да причините на вашето тяло е да носите маратонки, въпреки че те са били предварително износени и то от доста време. По принцип обувките са създадени, за да осигуряват опора на вашите крака и глезени, но веднъж щом вътрешната възглавница се разруши, цялото тяло страда.
Всъщност един от най-основателните показатели, че се нуждаете от нови е, когато започнете да забелязвате шините да се разделят. Това изобщо не е на добре, защото износването поставя по-голямо напрежение в долната част на тялото и съответно допринася за появата на болки навсякъде.
Друг фактор е захабяването на средната подметка. Може да си направите следният тест в който поставяте чифта на равна повърхност. Ако той изглежда неравномерно определено смяната е неизбежна.

 

Проблем ли е не толкова честата употреба?

По отношение на този въпрос голям процент от хората отговарят неправилно, поради незнание или безгрижност. Спортните обувки независимо, че не са били носени редовно е наложително да се заменят след година.
Причината за това е, че те в повечето случаи се оставят отвън или на слънчево място, където не са защитени от нищо и в крайна сметка започват да се разрушават. Това обаче не важи, ако все пак ги съхранявате на място, където са предпазени от абсолютно всичко.

Въпреки това тук има и друга крайност. Високата активност също може да допринесе за смяна и то по-често от обикновено. На пръв поглед това изглежда безумно, но в крайна сметка, ако това е начина по който да си запазите ходилата здрави и непокътнати то определено си заслужава.

About Borislav Arapchev

Tech Editor

Check Also

Как да разберем, че гумите ни са за смяна?

Автомобилните гуми са важна част от превозното средство. Всеки шофьор трябва да им обръща достатъчно ...

Leave a Reply