Home / Новини / С нашите маратонки ще стигнеш далеч

С нашите маратонки ще стигнеш далеч

Намирането на удобни и добре изработени маратонки е лесно стига да пазарувате внимателно. Проверете обувките за подробности относно тяхното качество и винаги избирайте надеждни марки.
Когато купувате новият си чифт лично, опитайте се да се уверите, че те са ви напълно удобни. Ако вместо това пазарувате онлайн е препоръчително да посещавате сигурни уебсайтове. Типичен пример за такъв е този на – dress4less.bg.
Те са водещ търговец в тази сфера, предоставяйки, както безупречно качество, така и изключителни продукти. Изобилната им гама от артикули включва не само маратонки, но и различни спортни облекла и принадлежности.
Представете си че обувките ви са основната на вашето надграждане към мечтания здравословен начин на живот. Те са първото нещо с което трябва да започнете, а за да успеете да си намерите перфектният чифт сме ви подготвили няколко кратки упътвания.

 

Определете вашата мисия

Производителите произвеждат обувки с една единствена цел, която улесня практически изпълнението на дадения спорт, за да може спортистите да се представят феноменално, като едновременно с това да са защитени от нараняване.
Например някои видове обувки са проектирана с плоска подметка, която ги прави идеални за употреба върху твърда настилка. По този начин атлетите могат да извършват по-бързи и пъргави движения от обикновено. Заедно с това те имат и добра опора около своите глезени, предотвратяваща навяхвания.
По същия начин функционират и маратонките за бягане. Те притежават по-голяма здравина и тежест, за да може да имате, както сцепление, така и надеждна опора. Подобни видове можете без проблем да откриете в сайта на – Dress4Less.
Именно поради тези причини е силно препоръчително да избирате маратонката въз основа на целите, които планирате. Ако пък практикувате активно два различни спорта може да обмислите инвестирането в две двойки маратонки. По този начин е вероятно да забележите подобрения в производителността си от колкото да се нараните.

 

Заменяйте износените на време

Най- лошото нещо, което може да причините на вашето тяло е да носите маратонки, въпреки че те са били предварително износени и то от доста време. По принцип обувките са създадени, за да осигуряват опора на вашите крака и глезени, но веднъж щом вътрешната възглавница се разруши, цялото тяло страда.
Всъщност един от най-основателните показатели, че се нуждаете от нови е, когато започнете да забелязвате шините да се разделят. Това изобщо не е на добре, защото износването поставя по-голямо напрежение в долната част на тялото и съответно допринася за появата на болки навсякъде.
Друг фактор е захабяването на средната подметка. Може да си направите следният тест в който поставяте чифта на равна повърхност. Ако той изглежда неравномерно определено смяната е неизбежна.

 

Проблем ли е не толкова честата употреба?

По отношение на този въпрос голям процент от хората отговарят неправилно, поради незнание или безгрижност. Спортните обувки независимо, че не са били носени редовно е наложително да се заменят след година.
Причината за това е, че те в повечето случаи се оставят отвън или на слънчево място, където не са защитени от нищо и в крайна сметка започват да се разрушават. Това обаче не важи, ако все пак ги съхранявате на място, където са предпазени от абсолютно всичко.

Въпреки това тук има и друга крайност. Високата активност също може да допринесе за смяна и то по-често от обикновено. На пръв поглед това изглежда безумно, но в крайна сметка, ако това е начина по който да си запазите ходилата здрави и непокътнати то определено си заслужава.

About Borislav Arapchev

Tech Editor

Check Also

От значение ли е климатикът за работното място през зимата?

От значение ли е климатикът за работното място през зимата?

С наблицаващите коледни празници, последното нещо, за което повечето работодатели мислят, е климатизацията на работното ...