Home / Новини / Програмируеми логически контролери за автоматизация от ЕХНАТОН

Програмируеми логически контролери за автоматизация от ЕХНАТОН

Компактни и приспособими, програмируемите контролери служат за управление на машини и технологични процеси, приложими практически навсякъде в индустрията. В основата на тяхното създаване лежи необходимостта от устойчивост при възникването на повреди или непредвидени ситуации, съпровождащи всеки един производствен процес. Контролерите до голяма степен замениха ръчните системи за управление, базирани на релета, които бяха често срещани в по-старите индустриални съоръжения. Производителите бързо разпознават потенциала на програмируемите логически контролери и започват да ги интегрират в своите фабрики и предприятия. 

Едно PLC получава данни посредством своите входове и изпраща инструкции за експлоатация през своите изходи. По същество задачата на едно PLC е да контролира функциите на системата чрез вътрешна логика, програмирана в нея. Чрез техните изходи може да се управлява различно по тип оборудване, в това число двигатели, осветителни тела, разпределителни устройства, изключватели и др. 

Програмируемите логически контролери, които ЕХНАТОН предлага са компактни и с богати възможности за комуникация и мултипроцесорна обработка с висока ефективност. Гамата MELSEC на Mitsubishi Electric включва широка гама от контролери, отговарящи на най-разнообразни нужди за управление. MELSEC са мощни, компактни и осигуряват висока производителност с интелигентна процесорна мощ.

Контролерите за автоматизация на Schneider Electric, които ще откриете в ЕХНАТОН, предлагат несравнима производителност в своя клас. Високото ниво на гъвкавост позволява лесно добавяне на допълнителни модули. Контролерите от гамата Modicon оптимизират производствените процеси, осигуряват надеждност и по-висока производителност, като са подходящи дори в екстремни условия на работа. В допълнение клиентът получава специални функции за опростяване на диагностиката и автоматизирането на задачите за поддръжка, с цел скъсяване на времето за престой.

Контролерите на немския производител WAGO са изключително устойчиви на топлина, смущения, вибрации и импулсни напрежения. Характеризират се с универсален обхват на приложение и обширно продуктово портфолио. С повече от 500 различни модула, гъвкавостта и възможностите на контролерите WAGO са толкова големи, че почти всяко изискване в широк спектър от индустрии може да бъде покрито.

Проектирани за използване с множество функции за безопасност на машината и персонала, програмируемите контролери за безопасност Pilz са предназначени за използване в свързани с безопасността части на системите за управление. PNOZmulti гарантират максимална безопасност за вашето предприятие и машини. 

Разпределените входно-изходни модули от продуктовото портфолио на ЕХНАТОН, са компактни и модулни, като същевременно разполагат с множество интелигентни характеристики, които спестяват време и увеличават производителността, като едновременно с това намаляват инсталационните и оперативни разходи. В ролята си на самостоятелни устройства за мониторинг и управление на промишлени процеси, разпределените входно-изходни модули намират приложение в опаковъчната индустрия, асемблиране и др. Често срещаните приложения на разпределените вх./изх., се базират на поддръжка на определена производителност.

Програмируеми логически контролери за автоматизация от ЕХНАТОН

Снимки: производители – Pilz, Mitsubishi Electric, Wago, Schneider Electric

Колаж: Ехнатон

About plami

Check Also

7 вдъхновяващи парфюмни нотки за истински свежо лято

7 вдъхновяващи парфюмни нотки за истински свежо лято

Тези ухания са обожавани от парфюмеристите и моментално ще ви настроят на лятна вълна Освен ...