Home / Новини / Предимството на единичните легла

Предимството на единичните легла

Предимството на единичните легла

Източник на изображението : Pexels.com

Единичните легла са предпочитани от много хора. Така е защото освен че се побират навсякъде, те идеално практично и интериорно решение. 

Тъй като доста хора живеят в малки и тесни жилища, нямайки възможността да поставят много мебели, покупката на практично обзавеждане, което не заема голяма площ е приоритет. В този ред на мисли единичните легла се търсят не само за детски стаи. 

Има доста причини, които доказват, че избора на единични легла е идеален. Някой тях са:

високата им практичност – едно единично легло заема място, което по никакъв начин не ограничава преминаването в помещението и използването на останалото пространство. Това решава проблема с теснотията и освен удобно легло се сдобивате и с достатъчно място в помещението, където да поставите и други мебели, които са нужни.

функционалност – винаги можем да трансформираме две единични легла в едно двойно. Този момент е много практичен в хотелиерството и се прилага от години. Хотелиерите избират именно този модел легла, като средство, стаята в която настаняват гости дас е подходяща, както за семейства така и за колеги, които са на командировка например.

съвременна визия – единичните легла не отстъпват по визия на всички останали легла. В стилово отношение има толкова предложения, че всяко едно от което да пасне напълно на цялостната визия на дома ви.

компактни размери, позволяващи съчетаването им с най-различни други мебели,например ракла.

ниски цени

Много хора смятат, че единичните легла не са толкова търсени, но съвсем не е така. Те нямат почти никакви минуси, освен, че не могат да съберат двама души. Но пък свободата, която ще ви осигури в помещението понякога е безценна. Това не е никак малко предимство, на фона на малките жилища, които повечето от нас живеят. Тъй като всеки един сантиметър е от значение, трябва да мебелираме умно и практично.

Винаги обръщайте внимание на материалите, от които е изработено леглото. Видове материали, от които се изработват единични легла са основно четири вида:

  • Естествено дърво – леглата от масив са здрави и в зависимост от вида на дървото, от които са изработени могат да ни бъдат верни десетилетия. Освен, че са стабилни, те не отделят токсични отпадъци и внасят топлина и уют в помещението. Те са винаги на мода и внасят шик и комфорт във всяка спалня.
  • ПДЧ – най-голямото предимство на този вид легла е ниската им цена. Дъските на ПДЧ се произвеждат от дървени стърготини, към които се добавят лепилни компоненти и слепващи смоли, леглата произведени от този материал имат висока якост и не са податливи на повреди и плесен.
  • MDF – този материал си прилича доста с ПДЧ, но за разлика от него не е доста по-издръжлив и има богат избор на производство на различни модели и размери мебели.
  • Метал – Те са с висока якост и екологичност на материала. Леглата от ковано желязо са издръжливи и стилни. Придават на цялото помещение неповторим чар. Минус при този материал е високата цена. 

За да закупите правилното единично легло е добре да следвате няколко правила за да бъдете след това удовлетворени от избора си.

Оптималната ширина се определя, като легнете по гръб на леглото и поставите дланите си в областта на корема.Погледнете лактите си, които са перпендикулярни на ширината на леглото и измерете разстоянието. След това добавете още 20 – 30 см и ще получите ширината, която ще ви е удобна.

Височината се определя, като седнете на леглото и краката ви допират нормално пода.

Правилният размер се определя, като към ръста на човека, за когото е предназначено леглото се добавят поне още 10 см.

Също така е важно да не подценявате избора на качествения матрак, защото той е от съществено значение за качествения и здравословен сън.

About plami

Check Also

Знаеш ли всичко за DOL пускателите

Знаеш ли всичко за DOL пускателите

Стартирането на индукционен двигател изисква повече стартов ток, което налага различни методи на пускане. За ...