Home / Новини / Предимството на единичните легла

Предимството на единичните легла

Предимството на единичните легла

Източник на изображението : Pexels.com

Единичните легла са предпочитани от много хора. Така е защото освен че се побират навсякъде, те идеално практично и интериорно решение. 

Тъй като доста хора живеят в малки и тесни жилища, нямайки възможността да поставят много мебели, покупката на практично обзавеждане, което не заема голяма площ е приоритет. В този ред на мисли единичните легла се търсят не само за детски стаи. 

Има доста причини, които доказват, че избора на единични легла е идеален. Някой тях са:

високата им практичност – едно единично легло заема място, което по никакъв начин не ограничава преминаването в помещението и използването на останалото пространство. Това решава проблема с теснотията и освен удобно легло се сдобивате и с достатъчно място в помещението, където да поставите и други мебели, които са нужни.

функционалност – винаги можем да трансформираме две единични легла в едно двойно. Този момент е много практичен в хотелиерството и се прилага от години. Хотелиерите избират именно този модел легла, като средство, стаята в която настаняват гости дас е подходяща, както за семейства така и за колеги, които са на командировка например.

съвременна визия – единичните легла не отстъпват по визия на всички останали легла. В стилово отношение има толкова предложения, че всяко едно от което да пасне напълно на цялостната визия на дома ви.

компактни размери, позволяващи съчетаването им с най-различни други мебели,например ракла.

ниски цени

Много хора смятат, че единичните легла не са толкова търсени, но съвсем не е така. Те нямат почти никакви минуси, освен, че не могат да съберат двама души. Но пък свободата, която ще ви осигури в помещението понякога е безценна. Това не е никак малко предимство, на фона на малките жилища, които повечето от нас живеят. Тъй като всеки един сантиметър е от значение, трябва да мебелираме умно и практично.

Винаги обръщайте внимание на материалите, от които е изработено леглото. Видове материали, от които се изработват единични легла са основно четири вида:

  • Естествено дърво – леглата от масив са здрави и в зависимост от вида на дървото, от които са изработени могат да ни бъдат верни десетилетия. Освен, че са стабилни, те не отделят токсични отпадъци и внасят топлина и уют в помещението. Те са винаги на мода и внасят шик и комфорт във всяка спалня.
  • ПДЧ – най-голямото предимство на този вид легла е ниската им цена. Дъските на ПДЧ се произвеждат от дървени стърготини, към които се добавят лепилни компоненти и слепващи смоли, леглата произведени от този материал имат висока якост и не са податливи на повреди и плесен.
  • MDF – този материал си прилича доста с ПДЧ, но за разлика от него не е доста по-издръжлив и има богат избор на производство на различни модели и размери мебели.
  • Метал – Те са с висока якост и екологичност на материала. Леглата от ковано желязо са издръжливи и стилни. Придават на цялото помещение неповторим чар. Минус при този материал е високата цена. 

За да закупите правилното единично легло е добре да следвате няколко правила за да бъдете след това удовлетворени от избора си.

Оптималната ширина се определя, като легнете по гръб на леглото и поставите дланите си в областта на корема.Погледнете лактите си, които са перпендикулярни на ширината на леглото и измерете разстоянието. След това добавете още 20 – 30 см и ще получите ширината, която ще ви е удобна.

Височината се определя, като седнете на леглото и краката ви допират нормално пода.

Правилният размер се определя, като към ръста на човека, за когото е предназначено леглото се добавят поне още 10 см.

Също така е важно да не подценявате избора на качествения матрак, защото той е от съществено значение за качествения и здравословен сън.

About plami

Check Also

Есенните цветя – последната красота в градината!

Есенните цветя – последната красота в градината!

Хризантеми, астри, далии, анемони – цъфтящи с прекрасни разнообразни багри. Есенните цветя даряват градината ни ...