Home / Новини / Предимствата да знаем чужд език

Предимствата да знаем чужд език

Изучаването на чужди езици е богатство, но едва ли го чувате за първи път. Идеята тук обаче е, че това наистина е така!

Познанието на чужд език освен, че ни оказва помощ да комуникираме с хора от други страни и да опознаваме традициите им, също така ни помага да надграждаме себе си, като личности. 

Чуждите езици са огромен плюс, когато ни се налага да се явим на заявление за работа. Те са едно от уменията, с които можем да изпъкнем пред останалите претенденти. Тази добавена стойност в CV-то ни, може да се окаже решаващия фактор, за накланяне на везната в наша полза и така да работим мечтаната от нас работа.

От ден на ден, компаниите се отварят към интернационалните пазари и фрагменти, които владеят един или повече непознати езици.

Предимствата да знаем чужд език

Източник на изображение: pexels.com

Най-често търсените езици са английски, немски, френски, италиански, испански и руски. А по-редките езици също могат да се окажат скъп детайл от CV-то. Но винаги се стремете към езици, които са по използвани в световен мащаб.

Изучаването на езици улеснява мултитаскинга. Той се е трансформирал в една неизменима част от модерното и динамично ежедневие на човек, въпреки че за някои хора това е доста стресиращо и трудно могат да свикнат с него.

Проучване доказва, че процесът по вземане на решения е доста по-лесен за тези, които знаят повече от един език. Освен другите правила, които спохождат проучването на един език, с него идва и нуждата от вземане на решения по какъв начин да изразим някоя наша мисъл.

Изучавайки нов език ние упражняваме паметта си и след време може да помним доста по-добре имена на хора, обстоятелства, цифри и др. Поддържа мозъка ни деен и по-здрав. Ежедневните действия на мозъка плюс изучаване на езици може да забавят симптомите на Деменцията с до 4 години дори.

Дайте смело старт на изучаването на чужд език, и бъдете наясно, че избора му, какъв ще бъде той, е много важен, не само от гледна точка на неговото разпространение.

 Например запишете се на курсове по английски за начинаещи, тъй, като той е доста лесен и е най-разпространеният в света.  Той официално е общоприет за глобален език във всичките му форми. Използва се във всички страни и изучаването му отваря куп възможности.

Английският дава криле не само в бизнес план, но и в личен също. Той намира широко разпространение в ежедневието ни. Познанието му ще ни даде огромен достъп до всички световни забавления, като музика, кино, игри, филми, книги и много други. Освен това да напомним, че езика на интернет е именно английският. Масово с леки изключения, всеки един сайт е написан на английски. Владеенето му ще ни позволи спокойно и уверено да сърфираме и да извличаме полезна информация за всичко каквото ни трябва. Ако пък отидете на екскурзия винаги можем да попитаме за дадена забележителност, къде се намира или да чуем нейната история, без да се налага да чакаме, някой да ни превежда. Да поръчаме смело храна или кафе и дори да създаваме нови приятелства.

В последния век, броят на научни трудове написани на английски език за почват смело д анадвишават, броя на тези, написани на родния език на изследователя. Ето например в Холандия, съотношението е изненадващо 40 към 1. И поради тази причина, владеенето на английски език е основополагащо за работещите в научната сфера.

Когато се записвате на уроци, е много важно да прецените тяхното качество на изпълнение. Не е важна само квалификацията, която може би ще получите (ако се предлага такава), но и начина на обучение на преподаващият. Затова преди да се запишете на уроци по английски за начинаещи, се запознайте малко повече с мястото където сте решили да ги изкарате. Извлечете максимума от езика и му се наслаждавайте.

About plami

Check Also

Какво трябва да знаете за шофирането в планината през зимата?

Какво трябва да знаете за шофирането в планината през зимата?

Да, в градовете в България вече снегове няма, но в планините далеч не е така. ...