Home / Новини / Ползи от изучаването на английски език в ранна детска възраст

Ползи от изучаването на английски език в ранна детска възраст

Английският език не е само един от основните езици, който се говори в чужбина. Това е езикът на бизнеса, на Интернет, на социалните мрежи, на технологиите и образованието.

Това е език, владеенето на който отваря вратите на децата към света, предоставяйки им възможност да пътуват, да се развиват, да опознават различни култури и да се превърнат в истински граждани на света.

Затова и никак не е чудно, че все повече родители се питат кога е най-подходящото време, за да започнат децата им да учат английски и какво ползи носи на мъничетата владеенето на този език.

 Ползи от изучаването на английски език в ранна детска възраст

Източник снимка: pixabay.com

На каква възраст децата могат да започнат да учат английски?

Отговорът  на този лесен, защото няма минимална възраст, на която е добре децата за започнат да учат английски.

Според една голяма част от експертите, ако вие знаете английски, можете да започнете да говорите на детето на езика на Шекспир буквално още от раждането.

Ако не сте много на “ти” с английския, докато детето стане на 3 – 4 години и може да посещава курсове за английски за деца можете да му наемете бавачка, която да му говори на английски.

Ако пропуснете и този етап, тогава запознаването с втория език може да стане, след като детето тръгне на детска градина и да продължи след като тръгне на училище.

Добре е да знаете обаче, че колкото по-рано децата започнат да учат английски, толкова по-добре и без акцент ще го усвоят.

Какви са предимствата от изучаването на английски език в ранна детска възраст?

Развива когнитивното мислене на малките

Уроците по английски за деца са много полезни за тяхното когнитивно развитие, тъй като е доказано, че децата, които владеят втори език, освен майчиния се справят много по-добре със задачи, които изискват творческо мислене, логика и използване на модели за решаване на задачи или взимане на бързи решения.

Подобрява изпълнителната мозъчна функция

Изпълнителната функция е командна система, която насочва процесите на внимание, които децата използват за планиране, решаване на проблеми и изпълнение на много други процеси. Доказано е, че двуезичните деца могат да откриват по-бързо информацията, която им е необходима, за да вземат решение или да изпълнят правилно поставената им задача.

Подобрява паметта на децата

Децата, които изучават английски от най-ранна възраст имат по-добра памет и са много по-креативни от децата, които не знаят втори език. Изследванията показват, че двуезичните деца запомнят по-бързо имена и упътвания в сравнение с децата, които говорят само на майчин език.

Помага на децата да се социализират и да не са предубедени

Изучаването на английски за деца не само отваря на малките вратите към света, но и  ги запознава с различни култури и ги учи да гледат на света от различна гледна точка. Това им позволява да приемат света и останалите хора с отворени сърца и без капчица предубеденост.

Развива социалните им умения

Говорейки с други деца на английски малките намират нови приятели от различни краища на света. Понякога тези познанства си остават в миналото, но много често се превръщат в приятелства за цял живот. Казано иначе, двуезичните деца от ранна детска възраст имат възможност да разширят социалните си контакти и да опознаят хора от различни етноси и култури.

Помага за по-добрата концентрация

Изследванията показват, че двуезичните деца по-малко се разсейват и да по-концентрирани при изпълнение на поставените им задачи. А това им помага да изпълняват задачите или да учат уроците си по-бързо от децата, които говорят само един език.

 Ползи от изучаването на английски език в ранна детска възраст

Източник снимка: pixabay.com

Увеличава възможностите им за реализация

Тъй като английският език е езикът на бизнеса, напълно логично е на по-късен етап от живота си, малките, които са посещавали училища или курсове по английски за деца и владеят езика до съвършенство да са предпочитани от големите международни компании.

А това означава, че двуезичните хора са по-често наемани от големи чуждестранни компании и заемат по-високи длъжности от хората, които говорят само един език.

About plami

Check Also

Есенните цветя – последната красота в градината!

Есенните цветя – последната красота в градината!

Хризантеми, астри, далии, анемони – цъфтящи с прекрасни разнообразни багри. Есенните цветя даряват градината ни ...