Home / Без категория / Пиано или роял – как да изберете?

Пиано или роял – как да изберете?

Предстои ви да изберете пиано или роял, но вие не сте музиканти и вие е трудно да направите своя избор? Спокойно! Малко хора, които не се занимават активно с музика могат да направят разликата веднага.

За да ви улесним при избора на подходящия инструмент, се допитахме до специалистите от http://musicstore.bg/, които специално за вас подготвиха кратък списък на най-важните разлики между пианото и рояла.

Размер

Най-очевидната разлика, по която ще различите пианото от рояла е размерът. Пианото има по-малка и компактна форма, докато роялът е по-голям и за него трябва повече място. Освен това пианото стои вертикално и има правоъгълна форма, докато формата на рояла е по-елегантна и стои на три крачета.

Ако ще купувате музикален инструмент за дома си, по-доброто решение е да се спрете на пиано, тъй като то не заема много място.

Звукова амплитуда и тембър

Една от основните разлики между пианото и рояла е звукът и тембъра, който се извлича от тях. Докато звука на пианото е малко по-грубоват, звукът, който се извлича от рояла е много по – изискан, мелодичен и красив.

Това се дължи основно на формата на рояла, която позволява на звуковата амплитуда да се разгърне напълно, за да донесе истинска наслада на слушащия музикалното изпълнение.

Разлика в ударната система

Преди да изберете инструмент, седнете на него и натиснете няколко клавиша. Ще усетите веднага разликата както в силата на звука, така и в начина, по който се натискат клавишите. При рояла ударните чукчета се връщат нежно и елегантно само от собствената си сила, докато при пианото те се връщат с помощта на специално приспособление.

Мехника на репетиците

Има още една разлика на пианото и рояла и тя се нарича „механика на репетициите”. Всеки роял има така наречения „двоен механизъм за репетиции”, който ви позволява лесно да възпроизвеждате повтарящите се клавишни комбинации (репетиции) по-лесно. Тази способност позволява на свирещия да създава красиви и елегантни мелодии, които изискват често натискане на един и същ клавиш.

Това са някой от основните разлики между пиано и роял, но определено не са всички. Ако искате да научите повече за тези два музикални инструмента или ако се нуждаете от помощ при избора, можете да се обърнете към експертите по продажби на музикални инструменти от http://musicstore.bg, които с радост ще ви съдействат.

About svetla

Check Also

Какви са предимствата на ъгловата кухня?

Какви са предимствата на ъгловата кухня?

Изискванията към съвременната кухня стават все по-високи. Тя трябва да има красив дизайн, висококачествена изработка, ...