Home / Новини / Открийте чара на Разлог

Открийте чара на Разлог

Красивите и топли плажове са популярни места за летните ваканции, но въпреки това планинските почивки могат да имат много повече предимства, отколкото предполагате. Дестинациите са повече от идеални за свързване с природата, наслаждаване на красивите гледки и най-вече дишане на чистият въздух.

Научно доказано е, че всякакъв вид почивка е положителна за човешкото тяло. Когато я комбинирате с планината обаче или с други думи казано отсядането в планински спа хотел, преимуществата са много повече. Част от това се дължи на чистият въздух, с който изпълвате дробовете си.

Не е нужно да сте почитател на външните активности, за да се насладите на вашата почивка. Многообразието от хотели предлагали всякакви по вид занимания с които вие ще можете да се забавлявате непрекъснато. Макар и атрактивни нищо на света не може да замени външната обстановка.

Ако сте почитатели на планинските масиви ще разберете за какво точно говорим. Времето преминава неусетно и изглежда, че зимните празници са по-близко от всякога. В случай, че все още не сте решили къде да се насочите ви съветваме да прекарате малко време в красотата на Разлог.

 

Защо трябва да посетите Разлог?

Без съмнение най-популярният ски курорт в България се намира в малкият и красив град Разлог. Той е в близост и до друга дестинация, която е именно Банско. Тя е позната със своите прелестни снежни писти и традиционна кухня. Въпреки това обаче Разлог се отличава със свой забележителен чар и стил.

Да, тук няма толкова огромни писти подобно на Банско, но нещото което със сигурност ще ви впечатли е запазената автентичност. Отсядайки в градчето вие ще можете да се насладите на редица неща към които включително добавяме вкусни храни и луксозни хотели.

Българските планини предлагат най-добрата традиционна гозба. Това се дължи може би поради естествените съставки или вероятно защото културата ни е била толкова запазена в продължение на векове. Големият специалитет на областта е капама, която трябва задължително да опитате.

Друга основна причина допринасяща целогодишно хиляди туристи е факта, че Разлог е приветлив за посещаване през всеки един сезон. Независимо от времето градчето винаги ще ви приеме. През зимата ще можете да се любувате на зимни спортове, а през лятото на прохладни разходки из планините или около басейните на местните хотели.

 

Открийте чара на Разлог

Къде можете да се настаните?

В зависимост от вашите предпочитания местността предлага богат набор от опции. По принцип най-предпочитаните варианти от туристите са настаняването в къща за гости или луксозен хотел. Всеки един от тях разполага с плюсове и минуси, така че всичко зависи от самите вас.

Реално погледнато, ако сте любител на историята отсядането в традиционна къща ще бъде най-добрият вариант. По този начин ще можете да се запознаете с местни жители и да обикнете повече културата, разпростираща се около вас.

В случай, че пък не сте си определили точен бюджет и желаете да се поглезите максимално ви препоръчваме да посетите Спа хотел Катарино. Комплексът е оценен на четири звезди и ще възнагради цялото ви семейство с почивката мечта.

 

 

Защо да се доверим на Катарино?

Както може би вече предполагате, Спа хотел Катарино е най-луксозното място за отсядане в Разлог. Въпреки че е от високо равнище това не означава, че тук няма изгодни сделки, които да бъдат по бюджета на всички. Преди настъпването на всеки празник комплекса издава незабравими намаления.

Веднъж щом резервирате нощувка, подгответе се за най-забавната част. Тук ще можете да се насладите на най-различни активности, както в сградата, така и извън нея. По отношение на настаняването те разполагат с най-различни видове помещения, които са изключително луксозни.

Наред с това нека не забравяме великолепният и превъзходен вътрешен ресторант и спа център. Това с което те се отличават от всяка друга почивна станция в страната е своят напредък в спа процедурите. Най-модерните и технологично напреднали техники, както и устройства се намират именно тук.

Ето затова ви съветваме да им дадете шанс, когато възнамерявате да планирате следващата си ваканция. За повече информация се обърнете към техният персонал посредством телефонните контакти или имейл. 

 

About Borislav Arapchev

Tech Editor

Check Also

От значение ли е климатикът за работното място през зимата?

От значение ли е климатикът за работното място през зимата?

С наблицаващите коледни празници, последното нещо, за което повечето работодатели мислят, е климатизацията на работното ...