Home / Новини / От значение ли е климатикът за работното място през зимата?

От значение ли е климатикът за работното място през зимата?

С наблицаващите коледни празници, последното нещо, за което повечето работодатели мислят, е климатизацията на работното място. Много офиси вече са изключили климатиците и планират да ги включат чак в края на пролетта.  

Това, разбира се, е много грешен ход, тъй като климатичната система е добре да се използва и през зимните месеци. Причините за това са две – така тя се поддържа в оптилно здраве, за да е готова за лятото, а също така и осигурява комфортна среда за работа. 

В следващите редове ще ви дадем няколко причини, поради които използването на климатик през зимата е също толкова важно, колкото и през лятото.

От значение ли е климатикът за работното място през зимата?

Източник на изображението: freepik.com

Добро качество на въздуха

Повечето хора, работещи в офис, прекарват по–голяма част от времето си на закрито, и рядко имат досег до чист въздух. Осигуряването на такъв на работното място е изключително важно за тяхното добро здраве. 

Хората неправилно смятат, че замърсяването на въздуха е нещо, което се случва само и единствено навън. В действителност въздухът на закрито в дома или офиса също може да бъде мръсен. 

Например, в помещенията той може да бъде замърсен от прах, както и от вредните съставки в препаратите за почистване. Проветряването често не помага, а през зимните месеци то се случва и рядко.

Някои модели климатици Mitsubishi Electric разполагат с пречистваща система със сребърни йони, която убива бактериите във въздуха, осигурявайки здравословна среда.

Добри условия на труд

Замърсителите рядко могат да бъдат избегнати. Затова е важно да се инвестира в професионално инсталиране на висококачествена климатична система. Важно е и тя да се поддържа и почиства правилно, за да може да се осигури приятна атмосфера в офиса. 

През зимата качеството на въздуха обикновено е по-лошо, отколкото през лятото, тъй като се повишават нивата на влажност. По-слабата вентилацията създава застоял въздух в бизнес и жилищните сгради. Най-често това е причината за появата на тежък въздух и алергени, които са вредни за дихателната система. 

Филтриращата система на климатичната система носи своите предимства през цялата година, включително и през зимните месеци. Добрата филтрация, заедно с приятната температура, са важни са комфорта на служителите. Проучванията показват, че комфорта в офиса повишва производителността. 

Климатиците Mitsubishi Electric освен, че пречистват въздуха, допринасят и за добрата работна обстановка. Тяхната работа е почти безшумна – 30 dB. Това позволява повишена концентрация и спокойствие. 

Зимна поддръжка

Това, че навън температурите са под 20 градуса, не означава, че не трябва да е мисли за климатичната система. Нейната редовна поддръжка през зимата е от ключово значение, за да може тя да се справи с високите температури през лятото. 

Задачите по поддръжката, като смяната на филтри и почистването, трябва да се извършват през цялата година. Това може да предотврати възникването на сериозни проблеми по-нататък, които са не само трудни за поправка, но и са с висока цена..

През зимата е особено важно да се почистват листата и клонките около външното тяло на климатика. Това ще го предпази от запушвания и евентуална повреда, когато имате нужда от него през лятото. Поддържаната климатична система не само удължава живота си, но и намалява и разходите за електрическа енергия. 

About plami

Check Also

Кои са непознатите функционалности на интернет банкирането

Кои са непознатите функционалности на интернет банкирането

Често, когато повечето хора чуят за интернет банкиране, си представят просто правене на преводи. То ...