Home / Новини / От значение ли е климатикът за работното място през зимата?

От значение ли е климатикът за работното място през зимата?

С наблицаващите коледни празници, последното нещо, за което повечето работодатели мислят, е климатизацията на работното място. Много офиси вече са изключили климатиците и планират да ги включат чак в края на пролетта.  

Това, разбира се, е много грешен ход, тъй като климатичната система е добре да се използва и през зимните месеци. Причините за това са две – така тя се поддържа в оптилно здраве, за да е готова за лятото, а също така и осигурява комфортна среда за работа. 

В следващите редове ще ви дадем няколко причини, поради които използването на климатик през зимата е също толкова важно, колкото и през лятото.

От значение ли е климатикът за работното място през зимата?

Източник на изображението: freepik.com

Добро качество на въздуха

Повечето хора, работещи в офис, прекарват по–голяма част от времето си на закрито, и рядко имат досег до чист въздух. Осигуряването на такъв на работното място е изключително важно за тяхното добро здраве. 

Хората неправилно смятат, че замърсяването на въздуха е нещо, което се случва само и единствено навън. В действителност въздухът на закрито в дома или офиса също може да бъде мръсен. 

Например, в помещенията той може да бъде замърсен от прах, както и от вредните съставки в препаратите за почистване. Проветряването често не помага, а през зимните месеци то се случва и рядко.

Някои модели климатици Mitsubishi Electric разполагат с пречистваща система със сребърни йони, която убива бактериите във въздуха, осигурявайки здравословна среда.

Добри условия на труд

Замърсителите рядко могат да бъдат избегнати. Затова е важно да се инвестира в професионално инсталиране на висококачествена климатична система. Важно е и тя да се поддържа и почиства правилно, за да може да се осигури приятна атмосфера в офиса. 

През зимата качеството на въздуха обикновено е по-лошо, отколкото през лятото, тъй като се повишават нивата на влажност. По-слабата вентилацията създава застоял въздух в бизнес и жилищните сгради. Най-често това е причината за появата на тежък въздух и алергени, които са вредни за дихателната система. 

Филтриращата система на климатичната система носи своите предимства през цялата година, включително и през зимните месеци. Добрата филтрация, заедно с приятната температура, са важни са комфорта на служителите. Проучванията показват, че комфорта в офиса повишва производителността. 

Климатиците Mitsubishi Electric освен, че пречистват въздуха, допринасят и за добрата работна обстановка. Тяхната работа е почти безшумна – 30 dB. Това позволява повишена концентрация и спокойствие. 

Зимна поддръжка

Това, че навън температурите са под 20 градуса, не означава, че не трябва да е мисли за климатичната система. Нейната редовна поддръжка през зимата е от ключово значение, за да може тя да се справи с високите температури през лятото. 

Задачите по поддръжката, като смяната на филтри и почистването, трябва да се извършват през цялата година. Това може да предотврати възникването на сериозни проблеми по-нататък, които са не само трудни за поправка, но и са с висока цена..

През зимата е особено важно да се почистват листата и клонките около външното тяло на климатика. Това ще го предпази от запушвания и евентуална повреда, когато имате нужда от него през лятото. Поддържаната климатична система не само удължава живота си, но и намалява и разходите за електрическа енергия. 

About plami

Check Also

Есенните цветя – последната красота в градината!

Есенните цветя – последната красота в градината!

Хризантеми, астри, далии, анемони – цъфтящи с прекрасни разнообразни багри. Есенните цветя даряват градината ни ...