Home / Новини / Необходими ли са или не фирмени печати

Необходими ли са или не фирмени печати

Да си поговорим за фирмени печати! Избрахме тази тема, защото всеки, който регистрира нова фирма се пита необходими ли са му те и ако „да” откъде може да си ги набави.

Задължителни ли са фирмените печати?

Краткият отговор е „не”. В България все още няма нормативен акт, който да урежда въпроса с фирмените печати. С други думи, те не са задължителни и фирмата сама може да реши има ли нужда от фирмен печат или не.

Трябва ли обаче фирмата да има печат?

Въпреки, че в Закона за счетоводството направата на фирмени печати и тяхното използване не е сред задължителните реквизити на фирмите, практиката показва, че фирма, която издава документи без фирмен печат среща много затруднения и с клиенти (които смятат, че издадената фактура е невалидна без печат) и с институциите.

Какво е решението на този „Параграф 22”?

Имате ли фирма, по-доброто решение е да си поръчате направата на фирмени печати!

От къде да си поръчате печати?

Фирмите, които предлагат подобни фирмени реквизити са много, но ние препоръчваме да се насочите към продуктите на компании като https://modico.bg/.

Препоръчваме Modico, защото печатите, които предлагат са с много високо качество, а разнообразието на модели и дизайн ще задоволи всичките ви изисквания.

Какви е добре да бъдат печатите?

Препоръчително е да се придържате към правоъгълната и кръглата форма, когато поръчвате вашите печати.

Добре е на печата да е посочено не само името на фирмата, но и адресът, на който е регистрирана.

Въпреки, че наименованието на фирмата ви е на кирилица, препоръчваме ви да поръчате направата на печати и с информация на латиница.

Цветът може да бъде по ваш избор, но от https://modico.bg/ съветват да не се спирате на черен (защото трудно ще се различават оригиналните документи от копията), нито на зелен или червен (тъй като тези цветове се използват от много държави институции).

 

About simeon

Check Also

Кои са непознатите функционалности на интернет банкирането

Кои са непознатите функционалности на интернет банкирането

Често, когато повечето хора чуят за интернет банкиране, си представят просто правене на преводи. То ...