Home / Новини / Модерният начин да търгуваш със зърно

Модерният начин да търгуваш със зърно

Производителите и купувачите на зърно все по-често избират да сключват сделките си чрез електронните пазари за покупко – продажба на зърнени култури като Agriniser.

Причините да избират този начин на покупка и продажба са няколко:

● Електронните пазари за зърно са платформи, които дават възможност на купувачи и продавачи да се срещат в сигурна, онлайн среда и да преговарят директно (без брокери). Това улеснява не само процеса на преговорите, но и се постига по-добра и изгодна сделка и за двете страни.

● Тъй като при преговорите не участват брокери, които да посредничат при сключването на сделките, нито една от двете страни не дължи допълнителни пари за посреднически услуги.

● Липсват регионални ограничения. Зърнопроизводителите могат да продават продукцията си без значение от региона, а купувачите могат да купуват от производители, които предлагат най-изгодната за тях цена.

● Всеки регистриран производител, търговец или купувач може да следи в реално време актуалната цена на тон зърно или друга зърнена култура и да прецени кога да търгува, за да сключи възможно най-изгодната за него сделка.

● Преговорите между купувач и продавач са анонимни до момента, в който и двете страни постигнат съгласие помежду си. Анонимните преговори са много полезни, тъй като дават възможност и на двете страни да отстояват своите интереси до постигане на съгласие. Едва след като всички подробности по покупко – продажбата са уточнени и е постигнато съгласие за сключване на сделката, от електронния пазар свързват директно двете преговарящи страни.

Как се търгува чрез електронния пазар за зърно?

● Изисква се регистрация
Регистрацията в електронни пазари за зърно като Агринайзър към момента е напълно безплатна и няма да ви струва нищо. Процесът на регистриране отнема едва няколко минути и това, което се изисква е да предоставите основна информация за вас.

● Верифициране на профила
След успешната регистрация трябва да изчакате съвсем мъничко, докато от електронната платформа проверят данните, които сте предоставили и се свържат с вас. Проверката е задължителна за всички регистрирани, за да се осигури тяхната защита и да се гарантира, че фирмите, които търгуват са реални и напълно достоверни.

● Получаване на пълен достъп до платформата
Щом се регистрирате и получите верификация на профила си, получавате пълен достъп от електронния пазар и можете да следите, публикувате оферти, водите преговори и сключвате сделки.

● Сключване на сделка
Както споменахме малко по-горе, преговорите между купувач и продавач се водят напълно анонимно до момента, в който преговарящите страни постигнат разбирателство. Достигнете ли и вие до този етап, от електронната платформа ще ви свържат директно с купувача или продавача и за вас остава единствено да финализирате сделката лице в лице.

 

Кой може да търгува зърно чрез електронната платформа?

Онлайн пазарите са предназначени за всеки, който предлага или търси зърно и други зърнени култури. За да търгувате и сключите успешна сделка е достатъчно да имате регистрация и да започнете преговори с избран от вас продавач или купувач на зърно. По време на преговорите можете да правите контраоферти, докато постигнете консенсус с опонента си. Можете и да се оттеглите от преговорите, ако прецените, че до сключване на сделка няма да се стигне. С други думи, търговията чрез електронните пазари е за всички, които искат да реализират успешна и изгодна сделка със зърно.

About Borislav Arapchev

Tech Editor

Check Also

Защо да изберем почивка в планината през лятото?

Защо да изберем почивка в планината през лятото?

Планината е идеалното място за релаксираща почивка в горещите летни дни. Най-предпочитаният зимен курорт у ...