Home / Новини / Марк Кейн – символ на перфектната жена

Марк Кейн – символ на перфектната жена

През 1973 година германските братята Хелмут и Роланд Шлотерер, създават марката Marc Cain в Капри близо до Болоня, Италия. Тя носи името на виртуална персона – човек който никога не е съществувал, но с богата житейска история.

Марк Кейн, е италиански мъж, с американски паспорт, плейбой от 70-те. Той е любител на бързите коли и за жалост завършва земния си път, катастрофирайки със своето ферари. Естествено това е версията на Хелмут, който се заема да продължи да прави всичко, което Марк Кейн, е обичал да прави, включително и колекционирането на порше и ферари. 

Изкуството да живееш и изкуството да обичаш” било любимото мото на Марк Кейн. Някак си красиво, но и доста трагично.

А какво прави тази марка уникална? 

Бранда Marc Cain, качеството е издигнато на много различно ниво, то има друг ракурс, нова перспектива , от която се дефинира.

Модната къща произвежда два вида облекло за жени – класическо ежедневие и спорт.

Марката отразява тенденцията в модата, но само в собствената си авторска визия, която е прави още по-уникална.

Марк Кейн - символ на перфектната жена

Източник на изображение: pexels.com

Преди години в едно от интервютата си Хелмут Шлотерер, разказа, че е измислил личността Марк Кайн, като представител на космополитния дух на бранда. Със статута “италиански дизайнер с американски паспорт” подсказват за италианските си корени и в същото време намекват за интернационална ориентация. Изключително креативно решение от страна на двамата братя.

Тук ще споменем, че братя Шлотерер наследяват плетачна фабрика от баща си и може би тя е предопределила тяхното бъдеще. Тъй като те са израснали в семейство, където модата и производството на облекла са играли важна роля, няма как да не е повлияло на виждането и разбирането им за мода, дизайн и лайфстайл.

Основните характеристики на актуалните модни колекции на бранда Marc Cain, са стилните вибрации, напластените силуети, абстрактните анималистични принтове от етно шарки. 

Бранда винаги комбинира смело силните цветове, провокирайки женската сила по много необичаен и красив начин. 

Екзотичният принт е запазена марка на бранда. Във всяка една своя колекция има мотиви на екзотичен принт. Marc Cain, поднася с тях добро настроение и свежест, под формата на многоцветни шарки, пъстри и светли вибриращи цветове.

Животинския принт и по-точно антилопа и леопард, почти винаги присъстват в колекциите на Marc Cain.

От друга страна спортните модели на марката са с лесни за поддържане материали, немачкаеми платове, бързосъхнещи материи и много еластан за осигуряване на комфорта и лекотата при движение. Моделите са с красиви цветове и имат огромен избор за комбиниране и взаимна заменяемост на отделните елементи, които могат да се изграждат като общ тоалет.

Каква е жената за Marc Cain?

Жената според Марк е изпълнена с цели и мечти в ума си и винаги върви уверено по своя път. Силна, самостоятелна и независима, тя е адвокат, инженер, доктор и др. Има ясната представа за това коя е, какво иска и може. Винаги целеустремена с изявен характер и сила да взима всяко едно решение сама.

Марк Кейн, е за жената която има куража да тръгне по пътя на успеха и да бъде успешна.

Силна, независима, пряма и точна.

Такива са и цветовете, които тя облича – наситени, противоположни, решени така,че правят комбинацията неочаквана, изразителна и впечатляваща със запомнящ се характер.

Немският бранд Марк Кейн е символ на качество и дискретен сексапил. Качеството е като мантра, като символ -верую на бранда. А всеки веднъж докоснал се до дрехите на Marc Cain, остават лоялни към него.

Тази година колекцията на бранда за пролет/лято ни поднася уникални аутфити, които са ярки, със силни, пъстри като фойерверки цветове и графики, интерпретиращи духа на 60-те години на миналия век.

 Аутфитите на Марк Кейн са за хора, които наистина искат да се отличат от сивото и скучно облекло. За тези, които искат да привличат погледи и възхищение навсякъде, вдъхващи уважение, вкус и модел за подражание. За онези свободни и креативни личности, които оставят след себе си обаяние и копнеж.

About plami

Check Also

7 вдъхновяващи парфюмни нотки за истински свежо лято

7 вдъхновяващи парфюмни нотки за истински свежо лято

Тези ухания са обожавани от парфюмеристите и моментално ще ви настроят на лятна вълна Освен ...