Home / Новини / Красотата ти отваря много врати

Красотата ти отваря много врати

Красотата на човека принадлежи на неговото мислене и чувство за другите. Човекът е красив, когато има красиво мислене за заобикалящото го общество и вижда всичко с положителна нагласа към нещата. Наред с положителното от него се откроява и усмивката, която е тайното оръжие на всеки.
Тя може да измине дълъг път. Може да даде началото на ново приятелство, да размекне задълбочен спор или единствено да разпространява щастие. Независимо от нейната цел трябва да се постараем винаги да поддържаме нашата усмивка.
Дългогодишните научни изследвания показват, че тя може да бъде заразна и да стимулира щастливи мисли, дори и в моменти, когато не се чувствате особено радостни. Именно поради нашите изражения на лицето имат по-голямо влияние върху живота на всеки от колкото изобщо предполагате.

 

Понижаване на стреса

Когато човек се усмихва, това засяга определени мускулни групи в неговото тяло и те съответно го карат да се чувства щастлив. Движението на мускулите в лицето отделя химикали, които се наричат – ендорфини.
Те от своя страна понижават нивата на стрес, което подобрява вашето настроение. Дори и да не се чувствате добре в даден момент, ендорфините ще се погрижат, стимулирайки мозъка ви да мисли, че сте.

 

Тялото ви ще бъде благодарно

Честият смях и усмивки също насърчава отделянето на серотонин. Подобно на ендорфините, серотонинът е невротрансмитер, който допринася за щастието и благополучието на човек.
Серотонинът притежава множество положителни предимства, като едно от тях е да повишава имунната система, която е от ключово значение за пълноценното здраве. Така че се постарайте да се грижите за вашата усмивка с редовни посещения до вашият зъболекар-ортодонт.
Също така е важно да упоменем, че освобождаването на ендорфини увеличава кръвният поток, като същевременно понижавайки кръвното налягане. Това означава понижен риск от сърдечно-съдови проблеми и то само с едно движение.
Ендорфините притежава изключителни преимущества за човешкото здраве. Ето защо една обикновена усмивка ще ви накара да се чувствате добре, както отвън, така и от вътре.

 

Бъдете по-достъпни

Усмивката подсказва, че сте един надежден, достъпен и представителен човек. Като цяло тя освен, че контролира позитивността изцяло определя и вашето излъчване за околните. От психологична гледна точка това автоматично ви прави по-привлекателен за другите.
Това се дължи на факта, че усмивката ви е привлекателен израз на лицето, който облекчава напрежението и кара хората да се чувстват комфортно и приятно един около друг. Повечето личности са винаги по-склонни да се обвържат социално с някого, когато го възприемат приятелски настроен.
А именно веселата физиономия е идеалният начин да демонстрирате това. По този начин освен, че ще намирате нови приятели ще бъдете и по-добре приети в обществото.

 

Как да запазим свежа и пълноценна усмивка?

За да разполагате с прекрасна усмивка е нужно зъбите ви да се намират в безупречно състояние. Най-важното нещо, което можете да направите за тях е да ги поддържате здрави чрез редовно миене.
Често хората се провалят тук, тъй като не са запознати с правилният подход към този здравословен навик. Това трябва задължително да се случва поне два до три пъти на ден, използвайки правилната техника.
Независимо от това, ако наистина страдате от неприятности, помислете за посещаването на зъболекар. С неговата помощ ще можете да се възползвате от различните възможности за професионално лечение, което от своя страна ще ви накара да се усмихвате непрестанно.

About Borislav Arapchev

Tech Editor

Check Also

От значение ли е климатикът за работното място през зимата?

От значение ли е климатикът за работното място през зимата?

С наблицаващите коледни празници, последното нещо, за което повечето работодатели мислят, е климатизацията на работното ...