Home / Новини / Компютрите втора ръка – все по-търсени

Компютрите втора ръка – все по-търсени

Компютърът ви е служил дълго време добре и вие си го обичате, но вече е време да го пратите в заслужена почивка и да помислите за покупката на нов.

Компютрите втора ръка - все по-търсени

В наши дни е лесно да откриете и закупите чисто ново устройство. Просто трябва да влезете в някой от многото магазини, които предлагат подобна техника и да изберете този компютър, който ви допада като параметри.

Ако обаче не можете да отделите много средства за покупката на чисто нова техника (защото да си признаем един компютър с добри параметри все още струва една немного малка сума) или ако сте загрижени за опазване на околната среда, то можете да помислите за покупка на компютър втора ръка.

Компютрите втора ръка – все по-търсени

Истината е, че въпреки огромното разнообразие от подобна техника по магазините, все повече потребители се насочват към покупката на компютри втора ръка и за това си има много добри причини.

Нека ви видим някой от тях…

Втора ръка не означава, че са СТАРИ

Магазините, които предлагат компютри втора ръка доста често ги получават от фирми, които обновяват офис оборудването си всяка година или работят с компании и големи вериги магазини, които им предоставят компютри, които са върнати от купувачи поради някаква причина. Една голяма част от магазините дори работят директно с производителите на компютри, които им предоставят за продажба чисто нови компютри с малки забележки.

Цената им е по-ниска

Колкото и да не искаме да си го признаем, цената е един от водещите фактори, който ни кара да се насочим към определена покупка. За разлика от новите, компютрите втора съчетават в себе си добри параметри и достъпна цена.

Само един пример: Ако закупите чисто нов компютър от магазина, цената, която ще заплатите за него (в зависимост от параметрите му) може да надвиши 1000 лв. Един компютър втора ръка със същите параметри, произведен в същата година като този в магазина ще ви излезе на половината на цената на новия. Разликата си струва, нали?

Имат добри параметри

Имат добри параметри

Компютрите втора употреба, които се предлагат в специализираните магазини разполагат със същите параметри, с които разполагат и чисто новите компютри.

Ако не вярвате, можете да си направите следния експеримент: Разгледайте параметрите на един чисто нов компютър, запишете ги някъде и след това разгледайте параметрите на компютъра втора ръка. Ще видите, че разлика почти няма!

Компютрите втора ръка са тествани и са с добро качество

Към всеки магазин за продажба на техника втора употреба работи сервиз, който провежда редица тестове и подлага на ремонт (ако това се налага) всеки компютър втора употреба, преди той да бъде предложен за продажба.

А тъй като подобни магазини са специализирани и работят единствено с доказали се производители, вероятността да попаднете на компютър, произведен от незнаен производител и сглобен незнайно къде е много, много минимална.

Предлагат се с гаранция

Всички компютри втора ръка се предлагат с гаранция, която в повечето случаи е точно толкова голяма, колкото и ако си закупите чисто нов компютър.

Компютрите втора ръка помагат за намаляване на екологичните отпадъци

Потребителската електроника е един от основните замърсители на околната среда. Купувайки компютър втора употреба вие се грижите за намаляването на екологичните отпадъци, тъй като използвате компютър, на който му е вдъхнат нов живот и който ще ви служи още поне няколко години без проблем.

А ако искате да се погрижите за околната среда и да спестите още пари, почти всички магазини за продажба на компютри втора ръка предлагат опцията да върнете старото си устройство и да закупите ново с добра отстъпка от цената!

Това са само някой от причините, които превръщат компютрите втора ръка във все по-търсени.

Та, ако наистина ви предстои покупка на компютър и не страдате от излишни предразсъдъци, обмислете идеята на покупка на компютър втора употреба. Уверяваме ви, че няма да сгрешите!

About Borislav Arapchev

Tech Editor

Check Also

Кои са непознатите функционалности на интернет банкирането

Кои са непознатите функционалности на интернет банкирането

Често, когато повечето хора чуят за интернет банкиране, си представят просто правене на преводи. То ...