Home / Новини / Климатици Пловдив от Кием Клима ООД

Климатици Пловдив от Кием Клима ООД

С настъпвайки на лятото и топлото време, все по-често се замисляме за лятната жега. Много хора в България все още не са се сдобили с климатик за горещините, а зимата се отопляват с други видове отоплителни уреди. Макар и рядко, се случва даже хотели разположение в по-планински региони да не предлагат на гостите си климатик, а само парно. Поради простата причина, че на някой места в България, не става толкова горещо, че човек да изпита нуждата от разхлаждане на въздуха.

Проучвайки, какъв е климатът в региона, решихме да си отговорим на въпроса, дали ни трябват климатици в град Пловдив.

Пловдив е град, разположен много близо до два зимни курорта (Боровец и Пампорово), свързан е и с главна пътна артерия с Черно море. Освен това съвсем на близо е и Северното крайбрежие на Гърция. Всички тези географски особености са формирали интересен климат. Използването на климатици в Пловдив, закупени от Кием Клима ООД,  не е рядкост, като част от хората ги използват само за отопление или само за охлаждане.

Пловдивският регион се състои от плосък терен, който е нарушен от естествени граници. Наличието на естествени граници благоприятства за развиването на мек климат през по-голяма част от годината. Зимите се характеризират с мекотата си и не обилен снеговалеж. Голяма част от региона е разположена в Горнотракийската низина. Средната надморска височина е сравнително ниска – 160 метра, като теренът е равнинен до достигането на естествените граници при Черно море и Турция.

Основните планински вериги – Родопите и Стара планина, пазят равнината от теченията. В тази задача помага и Средна гора. В тази скрита на завет земя се отглеждат много култури, за износ и вътрешно потребление. Това допринася и за по-рядкото сковаване на Пловдив от много студени зими. От началото на декември до края на февруари средната ниска температура е около 0 градуса по Целзий. За сравнение средната зимна ниска температура в София е около -2 градуса по Целзий.

Жителите на град Пловдив се нуждаят от леко отопление през зимата, което може да се осигури с климатици, може и с локално парно.

Летните температури също не достигат някакви драстични градуси. Отново виновниците за това са планинските вериги, които пазят хладнина през лятото. Климатът се води преходно-континентален, като средните високи летни температури са 27 градуса по Целзий. Макар и сравнително горещо, жегата е поносима. Непрекъсващите строителните дейности в региона са доказателство, че климатът е благоприятен. Максимума на валежи се достига през месец юни, като целогодишното средно ниво не е високо. Така използването на климатик в град Пловдив през лятото, остава личен избор.

Освен климатичните условия, изборът дали да се охлаждаме с климатична система или не, зависи и от помещението, което планираме да обитаваме и неговото разположение. Ако изложението е обърнато в посока, с преобладаващо слънчево греене, тогава охлаждането му става по-трудоемка задача. Самата сграда, нейната изолация и разположение също са от съществено значение. Гъсто натрупаните квартали с много сгушени една в друга сгради причиняват запарен въздух с гъста концентрация на прахови частици.

Използването на климатици в големите градове има един плюс, който е огромното им предимство пред другите начини за отопление и охлаждане.

Повечето съвременни модели климатици са снабдени със филтри, които пречистват въздуха. Много от тях използват и така наречения Хепа филтър, който улавя почти 100% от всички частици, които летят във въздуха и го замърсяват. В това число и всички полени, които причиняват алергии и други неприятни последствия. Ако помещението, което искате да отоплявате или охлаждате в Пловдив е разположено близо до натоварен булевард или оживена улица и прозорците се отварят именно на там, не е никак лоша идея да помислите и за пречистването на въздуха. Използването на климатици в Пловдив ще улесни не само контролирането на температурата, но и филтрирането на въздуха. Може да намерите голямо разнообразие от съвременни модели климатици и климатични системи налични на сайта на Кием Клима.

About Borislav Arapchev

Tech Editor

Check Also

7 вдъхновяващи парфюмни нотки за истински свежо лято

7 вдъхновяващи парфюмни нотки за истински свежо лято

Тези ухания са обожавани от парфюмеристите и моментално ще ви настроят на лятна вълна Освен ...