Home / Новини / Касетъчни климатици – професионални решения за климатизация

Касетъчни климатици – професионални решения за климатизация

Сред разнообразието от климатични инсталации, достъпни в търговската мрежа днес, се нареждат и т.нар. касетъчни климатици. Този тип климатични системи намират приложение в битови, търговски, административни и друг тип сгради и помещения. 

Касетъчните климатици предлагат професионална климатизация от най-висок клас. Отличават се с множество предимства, свързани както с ефективността и функциите им, така и с монтажните им спецификации. Всичко важно за този тип климатични системи, преимуществата им, както и приложението им днес, обобщаваме в следващите редове. 

Какво представляват касетъчните климатици и какъв е принципът им на работа? 

Също като конвенционалните уреди за климатизация (тип стенни например), в устройството им влиза и външен климатичен модул. Вътрешният модул пък има специфична форма, която го прави подходящ за вграждане в окачени тавани на различни помещения.

Касетъчни климатици - професионални решения за климатизация

Източник на изображение: termos.bg 

Какво представлява касетъчният климатик? 

Касетъчните климатични уреди са проектирани във формата на касети, предназначени за монтаж на тавана в помещението. Оборудвани са с мощни вентилатори, които разпределят въздушната струя на две, три или четири страни (в зависимост от избрания модел климатик). 

Тези модели климатични уреди са проектирани по елегантен начин, за да се впишат идеално в интериора на всяко помещение, в което се инсталират. 

Какъв е принципът на работа на касетъчния климатик? 

Принципът им на работа не се различава от този на всеки друг тип климатично устройство. Климатизацията на помещението се постига като климатикът всмуква въздуха от статята в средата на касетата, преминава през решетката, филтъра и топлообмменника. След това се отвежда от няколко на брой изходи. 

Къде намират приложение касетъчните климатици? 

Касетъчните климатици се предлагат в широка гама от мощности, размери и т.н., което ги прави опции с много разширени възможности.

Професионална употреба 

В по-голяма част от случаите касетъчните климатици предлагат професионални решения за климатизация на: 

  • Търговски помещения;
  • Административни сгради като офиси и други; 
  • Обществени помещения – болници, хотели, заведения, училища и други. 

Препоръчват се за инсталиране на места, в които въздушният поток е балансиран, а достъпът до вътрешния модул на климатика – лесен. Този тип уреди не заемат излишно пространство. В общия случай размерите им са изключително компактни. В комбинация  с функционалността и ефективността си за отопление и охлаждане те са идеалното решение за климатизация днес. 

Приложение и у дома 

Не на последно място, употребата им е нерядко срещана и в жилищни помещения от съвременен тип. В случай че архитектурата на отделните стаи в жилището ви го позволява, касетъчни климатици могат да бъдат инсталирани на тавана, като ще се впишат отлично в интериора. 

Защо касетъчните климатици са предпочитан избор в наши дни?

Множеството им преимущества спрямо другите типове климатици ги правят удобно решение за климатизация. Тук ще обобщим предимства на касетъчните климатици, които ги правят особено предпочитан избор за климатизация в наши дни. 

Компактни размери – подходящи за таванен монтаж 

Касетъчните климатици са предназначени за монтаж предимно на окачени тавани. Някои модели сред тях могат да се инсталират и към обикновени тавани. Техните компактни размери, които не компрометират функциите им, независимо от режима им на работа, могат да спестят ценно пространство. Придават неподражаем стил в интериора и се грижат за уюта и комфорта на обитателите на различните помещения. 

Стилен дизайн, който ги прави почти незабележими 

Компактните размери на касетъчните климатици ги правят изключително удобни и лесни за употреба. Единствената видима част от ползвателите е стилната решетка на климатика. Тя се вписва в интериора по ненатрапчив начин, като едновременно с това функционира безпроблемно. 

Отлична производителност във всички режими на работа 

Този тип климатични уреди с 4-странния си въздушен поток (за някои модели) могат да ви предложат равномерно охлаждане и/или отопление за постигане на оптимален комфорт. Производителността им гарантира бързото достигане до желаната температура, тъй като касетъчните климатици разпръскват въздуха оптимално. 

Идеално решение за дома, офиса, търговски обекти, зали, ресторанти и други  

Ако търсите стилна, модерна и функционална климатична система за своя дом, офис, търговски обект и други, то касетъчните климатици могат да ви предложат най-доброто решение.

Компактните им размери и възможност за дискретен и и много стилен монтаж позволяват да се инсталират още в зали на хотели, ресторанти и много други по вид помещения. 

Многообразие от модели 

Касетъчните климатици се произвеждат в разнообразие от размери, модели, мощности и т.н., които ще паснат на интериора ви идеално. Нещо повече – различните модели се проектират и в различни цветове, за да придадат стилен акцент на тавана, след като бъдат инсталирани. 

Производителност и ефективност

Като резултат от иновативна климатична технология, касетъчните климатици са с минимум вредно въздействие върху околната среда и с висок клас на енергийна ефективност. Фактори, които са водещи при подбора на климатична техника, както за битовите, така и за индустриалните нужди. 

Тих работен режим 

Друго съществено предимство на касетъчните климатици от висок клас е, че предоставят изключително тих режим на работа. Интегрираните вентилатори са проектирани така, че да генерират нива на шум, които да не представляват дискомфорт за обитателите на помещенията. 

About plami

Check Also

7 вдъхновяващи парфюмни нотки за истински свежо лято

7 вдъхновяващи парфюмни нотки за истински свежо лято

Тези ухания са обожавани от парфюмеристите и моментално ще ви настроят на лятна вълна Освен ...