Home / Без категория / Какво представляват мълниезащитите и защо са необходими?

Какво представляват мълниезащитите и защо са необходими?

Защитена ли е сградата ви от мълнии? Знаете ли дали на жилищния блок или офис сградата, в която работите има мълниезащита?

Признаваме си, дълго се питахме как да ви представим необходимостта от ефикасна и правилно монтирана мълниезащита и се чудехме как да започнем.

Наясно сме, че за голяма част от вас мълниите, които причиняват вреди на имуществото са нещо почти абстрактно и никога не сте се замисляли да осигурите защитата на дома си. Мислите си, че вероятността да падне мълния точно върху вашия е дом е 1:1 000 000 и не е нужно да правите каквото и да е, за да осигурите безопасността на дома и семейството си срещу това природно явление.

За съжаление, ежегодно мълниите причиняват огромни щети, а понякога се стига и до фатални случаи с човешки жертви, така че ако си мислите, че на вас няма да ви се случи, по-добре премислете отново и разгледайте мълниезащитите, които предлагат фирми като http://paradise-electric.eu/.

Какво представляват мълниезащитите и защо са необходими?

 

Мълниезащитите са системи, които включват няколко основни елемента като гръмоотвод, токоотвод и заземител.

Гръмоотводът се нарича още „въздушен изолатор” и задачата му е да освободи заряда на мълнията.

Задачата на токоотвода е да „прихване” и отведе заряда на мълнията в земята.

Накрая се включва заземителя, който е и най-важната част от мълниезащитната система, тъй като, за да може токоотвода да отведе електрическия заряд на мълнията в земята, той трябва да е заземен правилно.

Всички елементи на мълниезащитната система се грижат за безопасността на и сградата в случай, че мълния попадне върху нея.

Мълниезащитата, когато е изградена и монтирана от специалисти като http://paradise-electric.eu/ осигурява напълно безопасен път на мълнията до земята, където тя да се разреди, без да нанесе вреди по имуществото или да нарани някой от семейството ви.

 

About svetla

Check Also

Какви са предимствата на ъгловата кухня?

Какви са предимствата на ъгловата кухня?

Изискванията към съвременната кухня стават все по-високи. Тя трябва да има красив дизайн, висококачествена изработка, ...