Home / Без категория / Какви са предимствата на ъгловата кухня?

Какви са предимствата на ъгловата кухня?

Изискванията към съвременната кухня стават все по-високи. Тя трябва да има красив дизайн, висококачествена изработка, много място за съхранение и да бъде функционална. Ако търсите решение, което да отговаря на всичко това и да заема възможно най-малко място, представяме ви ъгловата кухня.  

Това е кухненски модул, който преминава през ъгъл на дома и се състои от един по-дълъг и друг по-къс край. Предлага се в Г-образен и П-образен вариант. Такъв тип кухня е удобна за малки помещения, кухненски боксове и дори тавански апартаменти. Въпреки малкото пространство, Г-образната ѝ форма предлага достатъчно място за работа. 

В случай че с всичко това не сме ви убедили в плюсовете на ъгловата кухня, продължете да четете – ще обсъдим най-основните ѝ предимства. Може и да се окаже, че имате нужда от точно това решение за дома си.

Какви са предимствата на ъгловата кухня?

Източник на изображението: pexels.com

Всичко, което ви трябва, е на ръка разстояние

Независимо от размерите, ъгловата кухня значително улеснява работата ви, докато готвите. До печката, хладилника и мивката се стига с почти веднага – с две крачки или едно завъртане на тялото. Не е нужно да ходите до другия край на кухнята, за да вземете това, което ви е нужно. 

При планирането на кухнята работният триъгълник между печката, мивката и хладилника е подреден така, че разстоянията да са възможно най-къси и така да ви бъде предложено максимално удобство при готвене. 

Ако кухнята ви е по-малка от обичайното, но има висок таван, възползвайте се от това. Изберете модул, който е с тесни и високи шкафове, които да балансират по-късите страни на самата кухня. Така ще имате достатъчно пространство за съхранение. 

В Г-образната кухня винаги има място за маса

Ъгловите модули често оставят достатъчно пространство и за маса за хранене със столове, което ги прави чудесни за семейна кухня. Разбира се, добре е при планирането или закупуването на желания модел да обърнете внимание на свободното място. Важно е да имате достатъчно, за да се движите свободно.

Като алтернативен вариант за сядане можете да поставите ъглова пейка в кухнята. Модел с място за съхранение под седалките е идеален за малки жилища. Вариантът с бар с високи столове е също удобен, но не е подходящ за семейства с деца. 

Ъгловата кухня като разделител на помещенията

Много семейства, които живеят в по-малки апартаменти, разделят хола си на две и в него монтират и кухня. Когато модулът е П-образен, той може да служи като разделител между двете помещения. В случай че разполагате с повече пространство, ъгловата кухня е възможно да се комбинира с готварски остров. Така ще имате един допълнителен плот за готвене.  

Ще завършим с това, че ъгловата кухня е подходяща както за виртуозните кулинари и техните семейства, така и за любителите, които търсят удобство и функционалност. Няма значение дали говорим за малка кухня или не – Г-образната ѝ форма позволява да се използва цялото пространство разумно и практично. Тя може да служи като разделител между две помещения или бар – оставете въображението да ви води, защото няма невъзможни неща.

Ако искате да създадете ново любимо място в дома си, доверете се на професионалистите от Мебели Мондо. Те ще ви помогнат да го постигнете със стил и функционалност.

About plami

Check Also

Чаша за капучино или лате

Видове чаши за кафе

Чашите за кафе са неизменна част колекцията от съдове на  всяко домакинство. Те ни съпътстват ...