Home / Новини / Какви са ползите от магнезиевото олио?

Какви са ползите от магнезиевото олио?

Най-вероятно повечето от нас са чували за магнезиевото олио и неговите полезни свойства, което често се използва при приготвянето на различни рецепти. Благодарение на благоприятният му ефект върху здравето, може да постигнем отлични резултати в помощ на здравето.

Магнезиевият дефицит, е често срещан, тъй като много от нас се изправят пред фактори, свързани с начина на живот, които активно намаляват нивата на магнезий, като липса на сън, изложение на стрес или консумация на алкохол, кофеин и захар. Освен това, много естествени източници на магнезий се изчерпват.

Какви са ползите от магнезиевото олио?

Източник на изображение: pexels.com

Магнезиевото олио е химически магнезиев хлорид, смесен с вода за да се получи течна концентрирана версия на магнезия.

Както знаем магнезия е минерал, който се намира в земната кора и хората го използват по различни начини, включително като хранителна добавка и локално лечение от векове. Той помага за подобряване на здравето по много начини, освен това намаля нивата на стрес и тревожност, облекчава болката и подобрява качеството на сън.

Хубавото от всичко е, че всеки може да си направи магнезиево олио у дома, тъй като изисква само две съставки – магнезиев хлорид на люспи и дестилирана вода. 

Ползи от магнезиевото олио

За да има ефект и тялото да свикне с него, е достатъчно само няколко впръсквания на ден. Въпреки, че оставя усещане за олио върху кожата, това никак не е достатъчно да бъде хидратирана, така че може би ще ви се иска да намажете и с друг вид лосион или масло тялото си. 

За да използвате пълноценно магнезиевото олио, един от най-добрите начини за приемането му е да бъде добавен към някоя от любимите ви рецепти. Така със сигурност ще може да се възползвате от всички качества на магнезия, тъй като е чудесен за подобряване на кожата – подобряване на тена, гладкостта и чистотата на кожата. Той е идеален за кожа, която е дехидратирана, суха и неравномерна и за такава, която е с прекалено омазняване. 

Спреят с магнезиево олио също така може да помогне за здравето на сърцето и сърдечно съдовата система. Както знаем, тялото ни се нуждае от магнезий за поддържане на здравето на мускулите, включително на сърцето – най-важния мускул в тялото.

Съществуват множество изследвания, които подчертават важността на магнезия за тези, които се борят с често главоболие и мигрена. Магнезиевото олио предоставя утеха за хората които се борят с тези симптоми и доказано, тъй като са направени научни изследвания доказващи положителния му ефект.

Друг вариант е да го използвате заедно с крема си, като добавите към него няколко капки от магнезиевото олио и го разбъркайте добре. Използвайте го по-често ако носите грим, тъй като създава страхотен гладък тен, създавайки ефекта на стъклената кожа.

Може да го добавите към водата, докато си взимате вана. Така ще подобрите цялостното изживяване и ще подхраните кожата на цялото си тяло.

Просто добавете няколко капки към водата и разбъркайте добре и се потопете в нея за около 20 минути, за да може магнезият да си свърши работата.

Ако пък търсите начин да подобрите състоянието на косата си, магнезиевото олио е един прекрасен избор. Той ще помогне за подхранването й, и това тя да бъде по здрава и блестяща, освен това ще спомогне за превенция от евентуално накъсване на косъма. Достатъчно е да добавите от олиото няколко капки върху влажна коса и да ги втриете хубаво, след което да оставите да подейства за минимум 30 минути, а защо не цяла нощ, за да може да хидратира косата отвътре. След престоя е достатъчно да измиете косата си с шампоан, както обикновено.

Когато прилагате спрей с магнезиево олио, той помага на мускулите ви да се отпуснат и свият, което облекчава дискомфорта и елиминира спазмите, които могат да причинят други проблеми като запек и ПМС.

About plami

Check Also

Есенните цветя – последната красота в градината!

Есенните цветя – последната красота в градината!

Хризантеми, астри, далии, анемони – цъфтящи с прекрасни разнообразни багри. Есенните цветя даряват градината ни ...