Home / Без категория / Как да влезем във форма лесно и ефективно?

Как да влезем във форма лесно и ефективно?

Всеки човек иска да има хубаво тяло. За съжаление не всички от нас са благословени с хубави гени и не можем да си хапваме всичко без това да ни се отрази на фигурата. Като добавим и вредните фактори от съвременния ни начин на живот като липса на движение, нездравословна  храна, преяждане, цигари, прекомерен прием на алкохол и резултатът е наднормено тегло. Строгите диети дават резултат, но за съжаление той не е дълготраен и подобни хранителни режими са трудни за следване за дълго време, тъй като убиват мотивацията ни. Освен това не работят при всеки човек, тъй като всеки от нас е различен и има различно тяло.

Променете начина, по който се храните

Ако искате да се сдобиете с желаната фигура е добре да внесете малки изменения в начина си на хранене. Обикновено ни отнема около 66 дни, за да се научим на нов навик, така че е добре да проявите търпение и да не се предавате по пътя към красивото тяло. Едни от простите начини да свалите килограми е да не пропускате хранения, тъй като прекомерният глад забавя метаболизма ви и кара тялото да складира енергия. Не пропускайте закуската, тъй като тя е отличен начин да стартирате метаболизма си още от началото на деня. Тя трябва да е  балансирана и да включва въглехидрати, протеини, мазнини и фибри. Вечерята ви трябва да е лека и да бъде поне 3 часа преди лягане.

Има списък от храни, които по естествен начин карат тялото да гори мазнини и те са: лимон, грейпфрут, ябълка и плодове богати на вода като диня, пъпеш, също зелен чай, пикантни подправки, люти чушки, канела, джинджифил, кокосово масло, горски плодове, бульон, яйчен белтък, спанак, целина. Ограничете или не употребявайте въобще напитки, които се водят за диетични или енергийни такива, тъй като те съдържат празни калории, които нямат никаква полза за организма ни. Същото важи и за алкохола.

Водете си дневник

Здравословното хранене не означава строги лишения и глад. Просто трябва да замените нездравословните храни със здравословни. Не са нужни за това драстични мерки, започнете със малки стъпки. Добавяйте постепенно здравословни храни в менюто си. Записвайте си ако трябва какво съдържа всяко ваше хранене. Това ще ви помогне да имате по-ясна представа за вашето меню и да следите лесно прогреса си.

Запишете се на спортен курс

 Общите спортни активности, които центровете за отслабване предлагат, сплотяват хората и им помагат да поддържат мотивацията си през целия процес на отслабване. Като практикувате спорт с други хора вие споделяте една и съща цел и това наистина мотивира да не се отказвате. Освен намаляване на теглото, лагерите за отслабване ви предлагат и информативни лекции, където можете да научите полезни съвети как да поддържате здравословно тегло в бъдеще след като напуснете лагера. Можете да постигнете добра фигура, ако изберете здравословно отслабване от Lucky Fit. Тази клиника за отслабване и детокс се намира в Банско и включва здравословен хранителен режим и физически активности, които са забавни и ефективни като планински екскурзии, гимнастика, пилатес, Тае-бо, йога, народни и латино танци и други. Престоят там гарантира успешно и здравословно отслабване с 4-6% от общото тегло със 7-дневна програма и 6-8% със 14-дневна програма.

Осигурете си пълноценен сън

Препоръчва се да спим 7-8 часа. Вероятно ви се е случвало когато сте недоспали да имате повишен апетит за сладки и мазни храни. Това се случва, защото в тялото ни се увеличава производството на грелин, кортизол и инсулин. Хроничната липса на сън води до нарушен метаболизъм, повишен апетит, тъй като тялото не се е възстановило както трябва и търси бързи източници на енергия. Когато даваме на организма си възможност да се възстанови, той усвоява въглехидратите по-ефективно.

Движете се повече

Ако сте прекалено заети и нямате време за дълги тренировки, дори малко движение всеки ден би ви помогнало да свалите нежеланите килограми. 10-15-минути на ден упражнения са по-добре от нищо.  Ходенето е много полезно например, така че се старайте да ходите повече. На паркинга спирайте на най-отдалеченото място и ходете пеша като имате време, качвайте се по стълбите вместо със асансьора, разхождайте кучето, идете на клас по танци. Най-важното е да ви носи удоволствие. Дейности като почистване или подреждане на дома също горят енергия, така че вече имате стимул да чистите дома си редовно.

 

About svetla

Check Also

Какви са предимствата на ъгловата кухня?

Какви са предимствата на ъгловата кухня?

Изискванията към съвременната кухня стават все по-високи. Тя трябва да има красив дизайн, висококачествена изработка, ...