Home / Без категория / Как да си гарантираме хубава почивка?

Как да си гарантираме хубава почивка?

Добрата подготовка винаги гарантира една страхотна и безпроблемна ваканция и спестява излишни пари. Често подминаваме обаче някои детайли на почивката ни, за което след това съжаляваме като пристигнем. Ако обаче следвате тези съвети ще си гарантирате приятно и спокойно прекарване.

 

Изберете внимателно мястото за настаняване

В момента сме непрекъснато заливани от интернет реклами и оферти за почивки до различни кътчета с разкошни снимки. Така че много лесно можем да се объркаме коя опция да изберем и да се подлъжем по красивата реклама. Не бързайте с избора си, прегледайте повечко оферти, като помнете че най-евтиното не винаги е най-добро.

Съобразете бюджета си

Помислете дали можете да си позволите всички разходи по време на почивката, в това число и непредвидени такива. На никой не би се харесала идеята да мизерства през отпуската си и да не може да излезе никъде. Когато избираме хотел е добре да помислим за съотношението качество и цена. Грешно е обаче да избираме възможно най-евтината оферта. Проверете дали цените на хотела и звездите му  отговарят на външния му вид и качеството на услугите, които предлага. Добре е да разгледате някакви реалистични снимки на хотела и реални отзиви от бивши гости. Използвайте опцията на Google maps Street View, за да видите какви обекти има около него, за да си спестите неприятни изненади.

Питайте се как искате да прекарате почивката си

При избора си на място за настаняване е добре да помислим какви са точно нашите изисквания и как ще прекарваме по-голямата част от времето си в хотела. Ако сте се насочили към All Inclusive офертите, то се запитайте дали ще имате време да се възползвате от всички услуги, за които сте платили. Ако планът ви е през целия ден да сте извън хотела и да гледате забележителности, то не е нужно да избирате пакет с много екстри като включени SPA процедури. Ако пък търсите релаксираща почивка с цел въстановяване на тялото чрез SPA, то проучете SPA центъра на избрания хотел и вижте дали си заслужава като качество и дали предлага услуги подходящи за вас.

Определете мястото на почивката

 Не винаги централното място на хотела означава по-добър избор. В чужбина например, а и също тук, цените на централните места за настаняване са обикновено по-скъпи. Добър вариант е ако изберете по-странично място на тихо място, което е близко до обществен транспорт като метро например. Така едновременно ще имате спокойни нощи и ще имате лесен достъп до центъра. Научете повече за мястото, където отивате, особено ако е в друга страна и проучете как живеят хората там и какви са техните обичаи.

Ако пътувате с деца, поинтересувайте се кои хотели предлагат отстъпки за семейства с деца. Например вижте дали хотелът се намира близо до детски атракции като например катерушки, пързалки или детски кътове. Открийте дали в околните заведения се предлагат детски атракции. Един от хотелите, които са подходящи за деца например е Апартхотел Lucky Bansko Spa & Hotel. Този апартхотел е разположен в Банско и е отличен за семейства, тъй като предлага безплатно настаняване за деца. Разполага с външни и вътрешни басейни за деца и възрастни с летни атракции, детски клуб и детска площадка с професионален надзор, детско меню, бебешки аксесоари, проходилки, креватчета. Гостите на хотела могат също да избират от различни дейности вътре и извън хотела като планински туризъм, екскурзии до различни обекти и други.

 

Станете експерти в опаковането на багаж

 Вместо да чакате последния момент, започнете седмица преди датата на потеглянето да приготвяте всички неща, които смятате необходими за пътуването. Ако пътувате в чужбина, поинтересувайте се относно изискванията за тегло на багаж на авиокомпаниите. Опаковайте базисни дрехи с неутрален цвят според времето на дестинацията, които са удобни и се съчетават помежду си, за да имате комбинации за всеки ден. Можете да добавите аксесоари, за да ги разнообразявате. И не забравяйте – по-малкото е повече. Не взимайте неща, които само ще тежат и рядко биха ви потрябвали.

About svetla

Check Also

Чаша за капучино или лате

Видове чаши за кафе

Чашите за кафе са неизменна част колекцията от съдове на  всяко домакинство. Те ни съпътстват ...