Home / Без категория / Как да откажа цигарите?

Как да откажа цигарите?

„Ще откажа цигарите от утре”, „От 01.01 спирам да пуша”, Това е последната ми кутия цигари”… Тези и други „клетви” и заричания са ви познати, нали?

Всеки пушач поне по няколко пъти се е заричал да спре цигарите и едва един от десет е успял да ги откаже само със силата на волята си.

Ако сте опитвали и вие много пъти да откажете цигарите, но не сте успявали сами, това не бива да ви обезсърчава да опитвате. Просто следващият път, вместо да изричате клетви за отказване, опитайте някой от методите за спиране на цигарите, които ще откриете на http://stopthecigarettes.com/.

Да потърсите помощ за отказване на тютюнопушенето не е нито срамно, нито безволево, напротив! Показва, че осъзнавате, че не можете да се справите сами и се нуждаете от помощ, за да скъсате завинаги с този ужасно вреден навик.

Кои са най-популярните методи за отказване от цигарите?

От http://stopthecigarettes.com/ са се постарали да систематизират най-популярните начини за справяне с цигарите и вие можете бързо и лесно да откриете метода, който ви допада и да започнете веднага да го прилагате.

Дали ще се спрете на никотинови дъвки, лепенки, таблетки „Табекс” или ще се насочите към по-нестандартни (но ефективни) методи като иглотерапия, книгата на Алън Кар или психотерапия си решавате само вие.

По-важно наистина да поискате да откажете цигарите и не отстъпвате от решението си. Защото каквито и методи да изпробвате, те не са нито бързи, нито лесни, нито ще спре да ви се пуши още от първия ден.

Ако искате наистина да успеете, трябва и самите вие да си помогнете.

Как да си помогнете сами?

*когато изпитвате силно желание да запалите цигара, вдишвайте и издишвайте бавно и дълбоко;

*излезте навън и се разходете или поспортувайте малко;

*разкажете на всичките си приятели, че отказвате цигарите и ги помолете да са ви коректив;

*не посещавайте места, където се пуши;

*не молете приятели или познати за цигара.

Спазвайте тези правила, изберете метод за отказване от цигарите и ще успеете със сигурност.

About svetla

Check Also

Чаша за капучино или лате

Видове чаши за кафе

Чашите за кафе са неизменна част колекцията от съдове на  всяко домакинство. Те ни съпътстват ...