Home / Новини / Как да изберете перфектните мъжки ризи?

Как да изберете перфектните мъжки ризи?

Мъжките ризи са много важна част от облеклото на всеки изискан джентълмен, грижещ се за отличната си визия. През последните години мъжката риза се превърна дори в най-търсения моден артикул в онлайн пространството, тъй като предоставя широка функционалност на всеки мъж. Може да облечете тази модна находка през всеки сезон, а освен това ризата е подходяща във всяка една ситуация независимо от дрес кода на събитието и особеностите на средата. Замислете се, официалните класически мъжки ризи са подходящи за най-бляскавите събития, корпоративна среда, официална вечеря, а спортно-елегантните мъжки ризи са добър избор, когато става въпрос за петъчно събиране с приятели на по бира в някой бар. Сещате ли се за друга дреха от гардероба ви, която предоставя толкова много възможности и свобода? 

Над какво да се замислим при избора на нова мъжка риза?

Кройката на ризата и материята са може би двата най-важни аспекта, на които трябва да обърнете по-специално внимание. 

Съществуват два основни типа кройка при мъжките ризи, които определят техния стил: 

Classic Fit (класически модели) – С течение на годините тази кройка се е превърнала в класика при мъжките ризи. Предпочита се от мъжете, които обичат да имат комфортна свобода при движението си и избягват прекалено вталените модели. Кройката е по-широка, стои по-свободно и е добър избор за мъжете с по-едра физика. 

Slim Fit (вталени модели) – Тази кройка набира все повече популярност в света на модата, благодарение на модерния си стил. Вталените мъжки ризи са чудесен избор за мъжете, които биха искали да подчертаят фигурата си и изразят линиите на тялото си, особено когато са в добра физическа форма. Все пак има разлика между вталените мъжки ризи и тези, които са ви прекалено тесни, образуват множество гънки и не стоят естествено, когато се закопчеят – пример за неправилно подбран размер. 

Обърнете внимание на средата, в която най-често ще носите ризата.

Обикновено мъжките ризи се разделят на два основни вида в зависимост от целта на употреба – официални мъжки ризи и спортно-елегантни мъжки ризи.

Официалните мъжки ризи често ви задължават да спазвате определен дрескод за някое изискано събитие или офис среда. Класическите мъжки ризи се комбинират със сако или костюм, както и допълнителни аксесоари като папионка, вратовръзка или други аксесоари. Повечето официални ивенти или корпоративна среда налагат семплите и по-консервативни цветове като бял, светлосин, бежов и т.н.

Спортно-елегантните мъжки ризи от друга страна ви предоставят още повече неограничени възможности, предлагат се в хиляди шарки, цветове и разнообразни декорации, подходящи както за ежедневието, така и за различни партита. Към тях се причисляват и модерните мъжки ризи с къс ръкав, както и други видове мъжки летни ризи.

 

Как да изберете перфектните мъжки ризи?

Коя материя да изберем?

Този избор зависи единствено от вашия вкус и предпочитания, но не пренебрегвайте и особеностите на средата, в която най-често бихте носили вашата риза. Ленената риза например може би не е най-добрият избор, когато става дума за офис облекло. Нашият съвет към вас е да заложите на естествени материи като памук, лен, коприна и т.н. Предимствата при тези материали се изразяват в комфорта при допир и незапарващата естествена материя.  Разбира се, при естествените материали също се забелязват някои недостатъци, тъй като се намачкват доста по-лесно от изкуствените материи. 

Бъдете различни

Ако искате да привлечете повече погледи към вас и вашата визия трябва да подчертаете своята индивидуалност и характер чрез стила си. Българският моден бранд LAZARINI е един от лидерите на пазара повече от 25 години, достигайки до хиляди клиенти чрез богата гама от разнообразни мъжки ризи, подходящи и за най-взискателния вкус. Изберете някой от различните модели мъжки ризи от богатата колекция, която предлагат, като заложите на нетрадиционни или по-ярки цветове, които отговарят на вашия личен вкус. 

About Borislav Arapchev

Tech Editor

Check Also

Здраво сърце и след 50

Здраво сърце и след 50

Здравето на сърдечно-съдовата система е от първостепенно значение за благосъстоянието и качеството ни на живот. ...