Home / Новини / Как да изберете нова кола на лизинг?

Как да изберете нова кола на лизинг?

Как да изберете нова кола на лизинг?

Източник на изображението : pexels.com

Трябва да смените колата си? Тук започва чуденето, разглеждането и многото въпроси. За начало не сте сигурни употребяван или нов автомобил да изберете. Освен това трябва внимателно да прецените бюджета си и дали искате да инвестирате голяма сума наведнъж или предпочитате да подберете опция на лизинг. Разбира се ще е нужно да фиксирате и различни характеристики на колата, които са важни за вас.

Възможностите на пазара са изключително много и със сигурност ще можете да подберете най-точната опция за вашите нужди и желания. Тук конкретно ще ви запознаем с вариантите за покупка на нови коли на лизинг. Те ще ви гарантират доста добра сигурност, защото няма как тези автомобили да са удряни и да ви се налага смяна на части. А пък на лизинг можете да си позволите почти всичко, като разсрочите плащането във времето.

Какви са различните финансови параметри, които трябва да прецените преди покупка на кола на лизинг?

При желание за покупка на кола на лизинг трябва цялостно да прецените с какъв бюджет разполагате. Тук за начало е добре да помислите дългосрочно за месечната вноска за колата. Можете да гледате на нея като на процент от месечните ви доходи и да изчислите каква част от тях можете да отделите за автомобил. Освен това трябва да прецените и максимално добрата първоначална вноска за вас. Стандартно ще е нужно да заплатите поне 10% от сумата при покупка, но ако имате възможност можете да изберете и повече. Колкото по-голяма начална вноска можете да отделите, толкова по-малки месечни такси ще ви останат за плащане. Или пък ще можете да ги изплатите по-бързо, ако не е нужно да намалите сумата за всяка.

Освен тези два основни финансови параметъра обаче, е добре да имате представа какви допълнителни разходи ще имате за автомобила във времето. Например какъв би бил разхода ви за гориво спрямо вашето шофиране и съответно какъв тип двигател да изберете. Също каква би била примерната сума за автокаско при еднократна вноска и разсрочени такива и при различни доставчици на застраховки. Друг важен разход е и годишният данък на колата. Изберете лесно и удобно нова кола на лизинг, като разгледате всички финансови параметри за самия лизинг и за бъдещите разходи на колата. Освен това ще можете и да сравните офертите за различните автомобили, измежду които се чудите.

Какви други параметри трябва да уточните преди покупка на нова кола на лизинг?

Освен финансовите параметри, е добре да фиксирате и основните характеристики, които търсите за колата. Съответно имате ли предпочитания за марка или модел, какъв тип двигател искате, каква скоростна кутия желаете и всякакви други важни за вас опции. Може да държите на различни екстри или пък ако се вписват в бюджета ви да има такива, които бихте добавили при възможност. Другo важно, което ще трябва да прецените при покупка на нова кола на лизинг, е колко спешно ви трябва. Съответно дали искате автомобилът да е наличен, да е с бърза доставка или можете да изчакате повече със заявка.

При всички случаи трябва да съобразите тези допълнителни поараметри и с финансовата част на покупката. Например различен тип двигател до каква степен би качил цената и намалил разхода във времето или с колко ще увеличи месечната ви такса любимата за вас екстра. Хубавото е, че сега можете на едно място да сортирате по абсолютно всички важни неща за вас, да сравните бързо и да изберете максимално добра опция. Тук се включват както финансовите параметри на потенциалната ви покупка, така и допълнителните характеристики, които търсите за автомобила. Можете едновременно да фиксирате марка и модел, скоростна кутия, наличност, начална и месечна вноска. Така ще виждате само интересните за вас опции. След това ги сравнете лесно и просто изберете най-подходяща за вас нова кола на лизинг.

About plami

Check Also

От значение ли е климатикът за работното място през зимата?

От значение ли е климатикът за работното място през зимата?

С наблицаващите коледни празници, последното нещо, за което повечето работодатели мислят, е климатизацията на работното ...