Home / Новини / Изиграй покер ръката си майсторски

Изиграй покер ръката си майсторски

Изиграй покер ръката си майсторски

Източник на снимката: Unsplash

Сред най-старите и увлекателни игри познати в казината се нарежда покера. Благодарение на интернет тази игра стана още по-достъпна. Това не налага посещението във физическите казина и притеснението от представянето. Особено за тези, които тепърва навлизат в неговата материя и правила.

Затова дистанционната игра е важна за начинаещите, за да се усвоят максимално спецификите на тази брилянтна игра. Освен това е добра алтернатива и за любителите, които просто се наслаждават на играта. 

Възможността за покер онлайн е най-добрия вариант за тези, които предпочитат домашната обстановка, затова играй онлайн с близки приятели. Тази опция позволява да напуснете играта по всяко време.

Същност на играта

Изиграй покер ръката си майсторски

Източник на снимката: Pixabay

Най-основно можем да определим покера, като вълнуваща и динамично развиваща се игра. Главната цел е да се спечелят парите от направените залози. Това се постига, когато играча разполага с най-добрата комбинация от пет карти. 

Някои учени твърдят, че в покера присъства главно математиката и преди всичко е игра на добре развити способности в областта. Вероятностите от поредицата карти не може да бъде точно изчислена, но поне до известна степен предвидена. 

Правилното разчитане на движенията и маниерите, може да подпомогне на играча. Затова при добре изградена стратегия и натрупан опит от повече игри, отличава играча, като способен и силен спрямо неговите опоненти.

От къде идва покера?

Версиите около възникването на тази велика игра са много, както и твърденията за тяхната истинност. Въпреки това, не може да се посочи категорично коя от тях действително е поставила началото на покера.

Най-често спряганата версия е, че още в Дивия Запад се е играла подобна игра. Въпреки това, критиците твърдят, че тя е възникнала много по-отдавна. Като предположенията затова са, че много близка по правила игра се е практикувала в древна Персия. 

Конспирации има, че покера тръгва от Германия през петнадесети век. Подозренията възникват поради тогавашна игра, наподобяваща покера, тъй като включва отново типичните залагания и блъфове. 

Като най-логично спрямо аргументите е предположението, че играта има типично американски корени. И по-конкретно през периода, в който тепърва са се развивали търговските пътища. Именно тогава, играта се разпространява по-широко, като още тогава се е разграничавала на няколко вида. 

Някои данни сочат, че масово се е практикувала играта със стандартно петдесет и две карти. Но е имало случаи, в които тестето се е състояло само от двадесет. С течение на времето и постепенното популяризиране на покера, се организирали и турнири по корабите. 

Въпреки това, интересната игра не била приемана от обществото, дори често била наричана “мамещата игра”. Тъй като основното умение, което развивали умелите играчи е блъфа. Сериозно неудобрение среща играта, поради факта, че включва пари заради залаганията. 

Най-разпространени варианти на покера

Изиграй покер ръката си майсторски

Източник на снимката: Unsplash

Едни от най-старите и познати на играчите видове покер са “Тексас Холд’ем” и “Омаха”. Като първия е изключително подходящ за начинаещите, тъй като се счита за най-лесно усвоима. Състои се от четири рунда и се отличава с раздаването на едва две карти.

Втората разновидност е също много популярна и до известна степен се припокрива с “Тексас Холд’ем”. Въпреки това, има различия както в стратегията, така и при самата игра. 

Характерно за “Омаха” версията е, че се раздават по четири карти, от които трябва да се изиграят две. Останалите три (за да се направи ръка от пет) се взимат от общите на масата (борда). 

Друг популярен вариант на покера и често предпочитан е т.нар. “7-card Stud””. Както става ясно от името, играчите разполагат със седем карти. Като особеното тук, е че три от картите се поставят с лицето надолу. В тази версия отново рундовете са четири, а крайната цел е ясна – най-добра ръка от пет карти. 

Как да бъдете по-близо до победата?

Както вече споменахме, покера е комплексна игра, която обединява множество различни умения. Преди всичко от огромно значение е самоконтрола, за да знаете кога да се откажете. Играта определено може да се определи, като емоционална, но в никакъв случай емоции не трябва да взимат превес.

Още в началото на играта, трябва да бъдете изключително наблюдателни. Маниерите на вашите опоненти, могат да ви подскажат следващите ходове. Не забравяйте обаче, че и вие сте обект на внимание. Затова начина ви на игра, трябва да е винаги различен, за целта можете да изградите различни стратегии.

About plami

Check Also

Есенните цветя – последната красота в градината!

Есенните цветя – последната красота в градината!

Хризантеми, астри, далии, анемони – цъфтящи с прекрасни разнообразни багри. Есенните цветя даряват градината ни ...