Home / Новини / Хотели в Банско, в които си струва да отседнете

Хотели в Банско, в които си струва да отседнете

Курортът Банско е сред най-предпочитаните дестинации от родните и чуждестранни туристите. Освен прекрасните природни дадености, той предлага перфектни условия за пълноценен релакс целогодишно. Банско е синоним на разнообразие от развлечения и перфектни хотели в Банско с ултрамодерни екстри за своите гости.

Хотели в Банско, в които си струва да отседнете

Къде си струва да отседнете в Банско?  

Ваканциите в Банско винаги са изпълнени с  незабравими дни на белите писти през зимата и с разнообразни активности в планината Пирин през останалите месеци на годината. В региона се намират  едни от най-емблематичните природно-исторически забележителности у нас, а и възрожденският град е културен център на събития от национален и международен характер през цялата година. 

Другото голямо предимство на курорта са модерните хотелски комплекси, в които почивката ще е повече от идеална. Ако искате да се усамотите с любимия човек, може да изберете по-малък комплекс, какъвто е Бутиков хотел Уникато. Ако търсите по-близко място до пистите, то семейният хотел КапХаус е за най-запалените скиори и сноубордисти. Добра локация за зимен спорт има също така Вихрен Палас Апартхотел.     

Искате ли обаче наистина да релаксирате на макс и да сте в сърцето на Банско, то Вашето място е петзвездното бижу Лъки Банско. Хотелският комплекс е разположен на 450 метра от централната градска част и предлага уникален лукс на своите гости. Освен идеалната локации за ваканция в курорта, Лъки Банско СПА & Релакс е ултрамодерен комплекс на световно ниво. 

Хотели в Банско, в които си струва да отседнете

Предимства на Лъки Банско

Изгодните оферти, които апартхотелът предлага, изобщо не са за пренебрегване. Лъки Банско има предложения за пълноценна почивка, съобразена със сезона, вида на престоя, настоящите празници и събитията в курорта. А и Банско е курорт не само за почитателите на зимните спортове, защото възможностите за релакс, спорт и културен туризъм са във всеки един месец на годината. Регионът е магнит за почитателите на планинските походи, скалното катерене, колоезденето, конната езда, поклонническия и кулинарен туризъм.

Хотели в Банско, в които си струва да отседнете

Гостите на Лъки Банско се радват на изискан лукс и на супермодерен спа център. Комплексът разполага със 115 луксозни апартаменти и студиа, плюс два ВИП апартамента, които са напълно оборудвани за идеалната планинска почивка. Хит сред екстрите  е аква комплексът с открит и закрити басейни. Тук са единствените топли био басейни, в които температурата на водата се поддържа от 33 градуса и са със соли от Мъртво море. 

Комплексът предлага поредица от процедури за лечение и релакс като т.нар. Солна и Ледена стая. Други много предпочитани екстри са хидромасажните вани, хамам, солариум, парни бани, джакузи. Целият спа център се почиства по иновативен метод с помощта на електролиза и йонизация, за да се избегне употребата на химически препарати. Предвидени са атракциони и за най-малките гости на хотела в специалните водни детски кътове. 

Хотели в Банско, в които си струва да отседнете

През зимните месеци скиорите и сноубордистите имат на разположение гардероб с пособия за спорт на снежните писти. Петзвездният хотел предлага карти за лифтовете и много други екстри за своите гости като превоз до самите писти и обратно. 

През лятото пък от комплекса организират планински преходи с професионален водач. Екопоходите са с различна продължителност и трудност, според подготвеността на туристите. В маршрутите са включени едни от най-забележителните места в региона като връх Вихрен, Байкушевата мура, Муратовото езеро, връх Безбог. 

Хотели в Банско, в които си струва да отседнете

Гостите на Лъки Банско СПА & Релакс могат да се насладят на изискана световна кухня и местни специалитети. В хотела работят ресторантите Льо Бистро, Леонардо и Фондю, които предлагат френската, италианската, швейцарската кухня и традиционна българска кухня. Само в региона може да опитате банските ястия капама, чомлек, костурета с чекане и други.  

Хотели в Банско, в които си струва да отседнете

Банско е място, на което се провеждат редица национални и международни събития, свързани с култура, изкуство, фолклор. Много туристи посещават курорта, за да посетят фестивалите на традиционните занаяти и кухня, премиери на оперни представления, джаз и рок концерти, спортни празници. Те събират хора на изкуството от цял свят и са запазена марка на града. 

Източник на изображение: Лъки Банско

About plami

Check Also

Кои са непознатите функционалности на интернет банкирането

Кои са непознатите функционалности на интернет банкирането

Често, когато повечето хора чуят за интернет банкиране, си представят просто правене на преводи. То ...