Home / Новини / Есенните цветя – последната красота в градината!

Есенните цветя – последната красота в градината!

Хризантеми, астри, далии, анемони – цъфтящи с прекрасни разнообразни багри. Есенните цветя даряват градината ни с красотата си като за последно преди дългата, студена зима. За някои те са тъжни цветя, но други се влюбват точно в тяхната отдадена трагичност – да раздаваш красота на прага на зимата. 

При нас ще намерите изключително разнообразие от есенни цветя. Предлагаме както луковици и коренища, така и разсади. Есенните цветя се засаждат през пролетта, за да ни радват с красотата си до първите слани. 

Добре е да засеете есенните цветя в началото на пролетта, за да имат време да се адаптират и развият, преди да ви зарадват с цветовете си. Кои са най-популярните есенни цветя?

Хризантема – есенната красавица!

Тя е нежна, елегатна и цъфти с ярки цветове. Обичана е от градинарите, защото е изключително непретенциозно цвете. Няма някакви специални изисквания. Обича слънцето, както и рохкава плодородна почва. Важно е да й осигурявате достатъчно влага, но не бива да я преполивате. Торенето ще подпомогне развитието и цъфтежа. Хризантемите ще ви предложат невероятно разнообразие от видове и цветове – ниски, високи, с кръгли като топка цветове, а багрите са наистина впечатляващи. 

Есенните цветя – последната красота в градината!

Астрата – звездата в градината!

Друго невероятно красиво цвете в есенната градина е астрата. Тя е позната още като Димитровче или Богородичка. И тук разнообразието от видове със сигурност ще направи избора ви труден. Това са слънцелюбиви цветя и най-добре растат, огрявани от слънчевите лъчи. Рохкава, некисела, плодородна почва е другото условие, за да се радвате на красивите им цветове. Не забравяйте и редовните поливки! 

Есенните цветя – последната красота в градината!

Далията – изтънчена и нежна!

Далията е позната още като гергина. Изключително красива и елегантна. Далиите обичат богата, добре дренирана почва и слънчево място, защитено от вятър. Поливайте умерено, защото ако прекалите цветята може да загният. Добре е да наторите почвата, за да подхраните растението. Първото торене е в началото на развитието. При засаждането на далиите в градината трябва да сте сигурни, че опасността от застудяване е отминала. 

Есенните цветя – последната красота в градината!

Есенните цветя ще превърнат градината ви в истински оазис на красотата. На прага на зимата те ще ви дарят с багри и аромати, които ще оставят спомен във вас през студените зимни дни. 

Източник на изображенията: Pixabay.com

About plami

Check Also

Изберете правилните селскостопански гуми

Изберете правилните селскостопански гуми

Гумите са едни от най-важните елементи от автомобила. Те осигуряват стабилност, контрол, влияят пряко върху ...

Leave a Reply