Home / Новини / Диванът, който служи за всичко

Диванът, който служи за всичко

Търсите мека мебел, която да се вписва идеално в интериора на вашия дом и да ви предоставя комфорта и удобството, от което се нуждаете? А помислихте ли за покупка на диван?

 Диванът – меката мебел, която служи за всичко

 

Едва ли ще откриете по-функционална мебел от ъгловият диван. Поставен на подходящото място и подбран в точния размер и дизайн, функциите, които може да изпълнява са изключително много. Диванът може да служи като място за отмора и релакс, като място за събиране с приятели, като перфектното място за сън или просто като място, на което да седнете с книга в ръка.

 

Вариантите са наистина много, а това прави покупката на тази мека мебел доста сложна задача.

Как да откриете най-подходящия за дома ви диван?

 

Попитахме експертите от Mondomebeli.com на какво трябва да се обърне внимание при избор на диван и ето какво ни отговориха те.

 

●    Предназначение

Преди покупката на диван първото, за което трябва да помислите е за какво ще ви служи тази мека мебел. Дали го искате, за да го поставите в дневната, за да отмаряте след тежкия работен ден или ви трябва диван, който да ви служи и за спалня. Ако няма да използвате меката мебел за спане, тогава можете да се спрете на модел, който не е разтегателен (тип канапе), а ако искате да се превръща в спалня, тогава ви трябва модел, който лесно се превръща в такава.

 

●    Модификация

Тук възможностите са доста и на каква модификация на дивана ще се спрете зависи изцяло от вас. В зависимост от предпочитанията си можете да се спрете както на двуместен или триместен диван, така и на модулен, ъглов, кухненски, с функция за сън и т. н., т. н.  Ако например ще използвате меката мебел само за място, на което ще си почивате с книга в ръка, можете да се спрете на двуместен диван или канапе. Ако пък искате да се събирате с приятели на по чаша вино, тогава можете да се спрете на стилен  модулен диван, който включва няколко елемента, които можете да размествате така, както пожелаете. А ако ви трябва диван, който да използвате като допълнително легло, тогава можете да помислите за класически триместен диван с функция сън.

●    Дизайн и цвят

Дизайнът и цветовете на дивана трябва да се съчетават с останалия интериор на помещението. Не забравяйте, че тази мека мебел е една от най-важните за интериора на вашия дом и ще я поставите на едно от централните места в него. Затова трябва да се вписва перфектно в интериора на помещението, в което ще го поставите.

Как да познаете вашия диван сред всички останали?

Добрият диван е:

 

●    Издържлив

При покупката обърнете внимание на качеството на изработката на меката мебел. Качественият диван има добре изсушена дървена рамка и има високо качество на сглобките.

●    Удобен

Без значение дали ще седите или спите на него, диванът преди всичко трябва да ви е много удобен. Затова експертите от Мебели Мондо съветват преди покупката да седнете на него, за да можете да разберете дали точно този модел ви носи комфорта и удобството, което търсите.

●    Функционален

Когато избирате диван, обърнете внимание дали моделът има допълнителни функции като подлакътници, меки възглавници, вграден бар, масичка или място за зареждане на телефон или таблет. Разбира се, няма правило, което казва, че диванът трябва да притежава всички тези допълнителни функционалности, но винаги е добре да ги имате под ръка.

 

●    Лесен за употреба

Това се отнася най-вече за диваните с функция сън. Механизмите на този тип дивани трябва да са висококачествени, а диванът трябва да може да се разгъва и сгъва много бързо и лесно. Колкото по-често ще използвате меката мебел като спалня или допълнително легло за гости, толкова по-качествени и надеждни трябва да са механизмите за сгъване и разгъване.

About Borislav Arapchev

Tech Editor

Check Also

Марк Кейн - символ на перфектната жена

Марк Кейн – символ на перфектната жена

През 1973 година германските братята Хелмут и Роланд Шлотерер, създават марката Marc Cain в Капри ...