Home / Новини / Десетте божи правила за ремонт на жилището

Десетте божи правила за ремонт на жилището

Ако на вас се е паднала отговорността да ремонтирате жилището, в което живеете или предстои да живеете, обърнете внимание на тези 10 неписани правила, които трябва да спазвате като закон, особено ако цените спокойствието си и комфорта на живот.

  • Ако ви предстои ремонт и го отлагате, ще се получи точно така, както става със зъболекарите и отлагането на лечението на зъб. Малката дупка  се превръща в огромен кратер, който ще ви коства солидна сума и нов зъб. Имате ли нещо малко за ремонт, не чакайте, докато всичко се срине около него. Един кредит за малък ремонт до заплата може да ви реши проблема.
  • Обожавате ли да ремонтирате всичко сам или с приятели? Дори и да е повод за много приятни моменти заедно, това губи ценно време и удължава всяка дейност до безкрайност. Друг въпрос е, че няма как да разбирате от всичко, което е нужно за един комплексен ремонт – плочки, ВиК, електричество, врати, боядисване. Нашият съвет – оставете работата на майсторите.
  • Подберете такава бригада, която има нужната компетенция да извърши всичко това, което желаете, както и да поеме гаранция за трайността на ремонтните дейности и тяхното качество. Излишно е да казваме, че е хубаво да заложите на реално работещо юридическо лице, за да си спестите главоболията след това.
  • Изисквайте план на разходите за целия ремонт, както и поискайте отстъпка за обема, който ще реализирате.
  • Ако искате да свиете допълнително разходите и сте свободен за периода – предложете себе си за общ работник, който помага с най-грубите работи, които са винаги в голям обем и са сериозно перо в сметката.
  • Не е лоша идея и първо да потвърдите плановете си за ремонта с човек, който може да ви каже кое е удачно и кое не, съобразно мястото, с което разполагате. Това може да бъде архитект или интериорен дизайнер. Консултацията може не само да ви спести пари, но и да ви опрости прекалено сложните задачи, които си поставяте.
  • Изисквайте поддържане на добър стандарт на работа не само на обекта, но и в общите части /асансьори, стълбища, вход на блока/. Не си разрушавайте отношенията със съседите, защото „вашата бригада“ е пропуснала да си почисти.
  • Нещо, с което трябва също да се преборите – тютюнопушенето на обекта. Представете си прясно боядисана стая, която вече е осмърдяна на цигари. Добрият стандарт на работа НЕ ПОЗВОЛЯВА да пушите на мястото, което се ремонтира. Изисквайте това от фирмата.
  • За всяко плащане настоявайте да ви се издава счетоводен документ, както и спазвайте добра отчетност за дадените суми.
  • Ако в плановете ви влиза събаряне на стени, вграждане на тераси и подобни – поискайте първо разрашението на съседите, както и се консултирайте със строителен техник. Това ще ви струва определени пари, но ще ви спести много нерви и разправии след това.

Пожелаваме ви късмет! Нека домът ви е красив и приятен за живеене!

 

About svetla

Check Also

Кои са непознатите функционалности на интернет банкирането

Кои са непознатите функционалности на интернет банкирането

Често, когато повечето хора чуят за интернет банкиране, си представят просто правене на преводи. То ...