Home / Новини / Десетте божи правила за ремонт на жилището

Десетте божи правила за ремонт на жилището

Ако на вас се е паднала отговорността да ремонтирате жилището, в което живеете или предстои да живеете, обърнете внимание на тези 10 неписани правила, които трябва да спазвате като закон, особено ако цените спокойствието си и комфорта на живот.

  • Ако ви предстои ремонт и го отлагате, ще се получи точно така, както става със зъболекарите и отлагането на лечението на зъб. Малката дупка  се превръща в огромен кратер, който ще ви коства солидна сума и нов зъб. Имате ли нещо малко за ремонт, не чакайте, докато всичко се срине около него. Един кредит за малък ремонт до заплата може да ви реши проблема.
  • Обожавате ли да ремонтирате всичко сам или с приятели? Дори и да е повод за много приятни моменти заедно, това губи ценно време и удължава всяка дейност до безкрайност. Друг въпрос е, че няма как да разбирате от всичко, което е нужно за един комплексен ремонт – плочки, ВиК, електричество, врати, боядисване. Нашият съвет – оставете работата на майсторите.
  • Подберете такава бригада, която има нужната компетенция да извърши всичко това, което желаете, както и да поеме гаранция за трайността на ремонтните дейности и тяхното качество. Излишно е да казваме, че е хубаво да заложите на реално работещо юридическо лице, за да си спестите главоболията след това.
  • Изисквайте план на разходите за целия ремонт, както и поискайте отстъпка за обема, който ще реализирате.
  • Ако искате да свиете допълнително разходите и сте свободен за периода – предложете себе си за общ работник, който помага с най-грубите работи, които са винаги в голям обем и са сериозно перо в сметката.
  • Не е лоша идея и първо да потвърдите плановете си за ремонта с човек, който може да ви каже кое е удачно и кое не, съобразно мястото, с което разполагате. Това може да бъде архитект или интериорен дизайнер. Консултацията може не само да ви спести пари, но и да ви опрости прекалено сложните задачи, които си поставяте.
  • Изисквайте поддържане на добър стандарт на работа не само на обекта, но и в общите части /асансьори, стълбища, вход на блока/. Не си разрушавайте отношенията със съседите, защото „вашата бригада“ е пропуснала да си почисти.
  • Нещо, с което трябва също да се преборите – тютюнопушенето на обекта. Представете си прясно боядисана стая, която вече е осмърдяна на цигари. Добрият стандарт на работа НЕ ПОЗВОЛЯВА да пушите на мястото, което се ремонтира. Изисквайте това от фирмата.
  • За всяко плащане настоявайте да ви се издава счетоводен документ, както и спазвайте добра отчетност за дадените суми.
  • Ако в плановете ви влиза събаряне на стени, вграждане на тераси и подобни – поискайте първо разрашението на съседите, както и се консултирайте със строителен техник. Това ще ви струва определени пари, но ще ви спести много нерви и разправии след това.

Пожелаваме ви късмет! Нека домът ви е красив и приятен за живеене!

 

About svetla

Check Also

Как да изберете подходящите агро гуми?

Как да изберете подходящите агро гуми?

Като земеделски производители сте наясно колко важни са гумите, с които оборудвате своя трактор, комбайн ...