Home / Без категория / 5 ползи от ленено семе Barlean’s, които ще ви изненадат

5 ползи от ленено семе Barlean’s, които ще ви изненадат

Решихме да ви запознаем със свойства на лененото семе Barlean’s от Alimento.bg, защото сме на мнение, че това един от най-полезните продукти, който ще ви помогне да сте бодри, здрави и красиви.

Няма да губим време в детайли, а направо ще ви представим 5 – те ползи от лененото семе.

  1. Нормализира работата на стомаха и червата

Едно от най-уникалните свойства на лененото семе е, че поради голямото си съдържание на фибри действа благотворно върху стомашно-чревния тракт. Ако редовно консумирате по лъжица ленено масло или семе Barlean’s, проблемите ви със стомаха ще изчезнат. Благодарение на разтворимите и неразтворимите фибри, които съдържа лененото семе, редовната му консумация ще ви помогне и в детоксикацията на дебелото черво, загубата на мазнини и дори ще намали апетита ви към сладки изкушения.

  1. Грижи се за красотата и здравината на косата и кожата

Ако имате проблем с косата, кожата и ноктите, хапвайте по 1-2 лъжици ленено семе или приемайте по лъжица дневно ленено масло Barlean’s и с проблемите ви ще е свършено. Лененото семе е богато на АЛА (алфа-линоленова киселина), която осигурява на кожата и косата мазнините и витамините, които са им необходими, да се намалят сухотата и лющенето на кожата и да намалят рисковете от появата на акне, екземи и други. Ако пък прибавите няколко капки ленено масло към любимото си етерично масло, ще се снабдите с изключително приятен и ефективен лосион и овлажнител за кожа.

  1. Предпазва от настинки и грип

Лененото семе е богато на антиоксиданти (лигнани). Лигнаните имат свойството да предпазват организма от стареене, участват в хормоналния баланс и най-вече да предпазват организма от вируси.

  1. Подпомага храносмилателната система

Може би най-голяма полза от редовната консумация на ленено семе или масло има за храносмилателната система. АЛА киселините, които съдържа предпазват лигавицата на стомаха и се грижат за нормалната работа на червата. Също така семето е полезно за хора, които страдат от болестта на Крон, тъй като помага за намаляване на възпалението на червата.

  1. Облекчава симптомите на менопауза

Доказано е, че лигнаните в лененото семе Barlean’s от Alimento.bg са полезни за дамите в менопауза, тъй като имат естрогенни свойства и намаляват риска от остеопороза, който се засилва в периода на менопаузата.

 

 

About svetla

Check Also

Покупка на жилище – ново или старо строителство?

Всеки, който е решил да закупи собствено жилище се изправя пред въпроса на какво да ...

Leave a Reply