Home / Без категория / 5 ползи от ленено семе Barlean’s, които ще ви изненадат

5 ползи от ленено семе Barlean’s, които ще ви изненадат

Решихме да ви запознаем със свойства на лененото семе Barlean’s от Alimento.bg, защото сме на мнение, че това един от най-полезните продукти, който ще ви помогне да сте бодри, здрави и красиви.

Няма да губим време в детайли, а направо ще ви представим 5 – те ползи от лененото семе.

  1. Нормализира работата на стомаха и червата

Едно от най-уникалните свойства на лененото семе е, че поради голямото си съдържание на фибри действа благотворно върху стомашно-чревния тракт. Ако редовно консумирате по лъжица ленено масло или семе Barlean’s, проблемите ви със стомаха ще изчезнат. Благодарение на разтворимите и неразтворимите фибри, които съдържа лененото семе, редовната му консумация ще ви помогне и в детоксикацията на дебелото черво, загубата на мазнини и дори ще намали апетита ви към сладки изкушения.

  1. Грижи се за красотата и здравината на косата и кожата

Ако имате проблем с косата, кожата и ноктите, хапвайте по 1-2 лъжици ленено семе или приемайте по лъжица дневно ленено масло Barlean’s и с проблемите ви ще е свършено. Лененото семе е богато на АЛА (алфа-линоленова киселина), която осигурява на кожата и косата мазнините и витамините, които са им необходими, да се намалят сухотата и лющенето на кожата и да намалят рисковете от появата на акне, екземи и други. Ако пък прибавите няколко капки ленено масло към любимото си етерично масло, ще се снабдите с изключително приятен и ефективен лосион и овлажнител за кожа.

  1. Предпазва от настинки и грип

Лененото семе е богато на антиоксиданти (лигнани). Лигнаните имат свойството да предпазват организма от стареене, участват в хормоналния баланс и най-вече да предпазват организма от вируси.

  1. Подпомага храносмилателната система

Може би най-голяма полза от редовната консумация на ленено семе или масло има за храносмилателната система. АЛА киселините, които съдържа предпазват лигавицата на стомаха и се грижат за нормалната работа на червата. Също така семето е полезно за хора, които страдат от болестта на Крон, тъй като помага за намаляване на възпалението на червата.

  1. Облекчава симптомите на менопауза

Доказано е, че лигнаните в лененото семе Barlean’s от Alimento.bg са полезни за дамите в менопауза, тъй като имат естрогенни свойства и намаляват риска от остеопороза, който се засилва в периода на менопаузата.

 

 

About svetla

Check Also

Чаша за капучино или лате

Видове чаши за кафе

Чашите за кафе са неизменна част колекцията от съдове на  всяко домакинство. Те ни съпътстват ...