Home / Без категория / 5 начина как детето ни да научи лесно английски

5 начина как детето ни да научи лесно английски

Няма съмнение, че изучаването на втори чужд език в ранна възраст носи доста ползи за детето в бъдеще.  Необходимо ли е обаче децата да го учат от ранна възраст, например 2-3г.? Общото мнение е, че колкото по-рано едно дете започне да учи английски, толкова по-добре.  Случва се обаче, че от уроците в училище не всички деца успяват да възприемат материала и така някои деца изпитват трудности в изучението на чужд език. За съжаление един метод, който работи при едно дете, може да не проработи при друго, и затова възниква необходимостта от допълнителна работа с детето.

 Добра идея е, ако детето се упражнява извън часовете в училище. Не е задължително обаче да превръщате дома във второ училище. Обучението не трябва да е досадно на детето, а забавно.  Въпросът тук е детето рационално да използва своето време и да редува интелектуалните дейности с физически. Обаче около 80% от родителите се затрудняват да открият дейности за децата през ваканцията им, които да събудят интереса им.

Има  начина, чрез които детето ни може да усвои лесно основите на езика:

1.Интересни филмчета без дублаж

Гледането на английски филмчета е един много добър начин за научаване на езика, тъй като се чува произношението на думите и техните значения. Важното в случая е на детето да му е интересно и да очаква пускането на филмчето с нетърпение.

2.Игри на английски

Образователните игри за деца са отличен вариант за домашно занимание, особено в случаите когато не сте планирали почивка някъде или времето е лошо. Децата помнят много по-добре чрез игра, отколкото чрез писане на думите една по една и така остават по-дълго фокусирани върху изучавания материал.

3.Четене на книжки

Този изпитан начин работи при повечето деца, но все пак няма как да разберете дали детето ви ще запомня по –добре от приказки, ако не опитате. Насърчете го да чете като му вземете увлекателни книжки на английски според неговото ниво. В процеса на четене детето ще започне само да свързва думите в изречения. Можете да потърсите някакви образователни материали, с които да си помага извън училище. Наблюдавайте детето и му помагайте, не го оставяйте винаги само да се занимава. Не му се карайте много за грешките, а го поощрявайте да продължи напред и да вярва в силите си. Всяко дете има нужда от подкрепа във новите начинания.

 

4.Езиково училище или лагер

Ако  вече сте пробвали споменатите начини дотук без значителен ефект и вашето дете все още се затруднява да учи английски, то вариантът за езиково училище е добра идея. В езиковите лагери например се създава една чуждоезикова среда, която помага в учението, тъй като учителите постоянно комуникират с децата и ги насърчават да комуникират помежду си. Пример за летен езиков лагер е например международен детски езиков лагер Lucky Kids. Лагерът се провежда в Банско и включва интензивни уроци по английски, както и физически активности и игри в планината. Уроците там се водят от учители, чийто английски е роден и използват разнообразни интерактивни методи на обучение по английски. Тези иновативни методи на преподаване наистина работят, защото чрез тях децата лесно преминават през езиковата бариера. Лагерът помага на децата да развият способност за комуникация на английски, работа в екип и възпитава у тях ценности като толерантност, честност и уважение.

Лагерът е подходящ  за деца от 5-14 г. без значение какво е тяхното ниво на владеене на езика.

5.Джаджи

Ако вашето дете сериозно се интересува от новите технологии, то го окуражете да учи английски на таблета или компютъра. Сега има безброй много образователни приложения, игри или езикови курсове, с които детето ви неусетно ще научи английски.

 

About svetla

Check Also

Чаша за капучино или лате

Видове чаши за кафе

Чашите за кафе са неизменна част колекцията от съдове на  всяко домакинство. Те ни съпътстват ...