Home / Новини / 5 лесни стъпки за сияен поглед

5 лесни стъпки за сияен поглед

Грижа за очите в борбата срещу бръчките – съветите на специалистите

Когато говорим за грижа за кожата, ключовата дума винаги е хидратацията. В ежедневните ни ритуали за почистване и освежаване на лицето тя играе основна роля, но въпреки това често пропускаме да обърнем внимание на околоочния контур. 

Използването на овлажняващ крем върху кожата около очите няма да навреди, но не спомага достатъчно за необходимата хидратация на този нежен участък от лицето. А липсата й довежда до появата на фини бръчки, които са трудни за премахване. 

Специалистите по грима съветват да наблегнем на профилактиката – тоест да вземем всички необходими мерки, за да избегнем появата на тези бръчки, тъй като борбата с тях е дълга и упорита. Ето кои са и петте стъпки за стегната, свежа и подмладена кожа на околоочния контур:

Почиствайте грима от очите с подходящ продукт

5 лесни стъпки за сияен поглед

Тоникът за лице или мицеларната вода се отразяват добре върху лицето, като премахват грима и едновременно с това го освежават. Но сенките и молива за очи, които са престояли върху клепачите 8-10 часа, проникват в нежните пори на тънката кожа и се отлагат в нея – почистването им с обикновен тоник за лице е твърде недостатъчно. 

Недоброто почистване на грима от клепачите води до преждевременното състаряване на кожата – а тя е толкова фина и нежна, че всяко действие от страна на съставките в гримовете й се отразява бързо и видимо. Същото се отнася и за спиралата за очи – при премахването й с неподходящ продукт не само може да се раздразни кожата около очите, но и дори да стимулира падането на миглите – което е изключително нежелан ефект, имайки предвид усилията, които полагаме, за да накараме миглите си да изглеждат гъсти и дълги. 

Затова съветът на специалистите е да се сдобием с дегримьор – козметичен продукт, който е предназначен специално за премахване на грима. Такъв е например Biocils на Biothen, който е създаден за почистване на стандартен и водоустойчив грим. Нежната двуфазна формула на дегримьора отстранява грима в дълбочина и е подходящ дори за чувствителна кожа. Леката емулсия носи облекчение на уморените очи и ги прави видимо по-свежи и отпочинали. Така се поставя качествена основа за последващо почистване и хидратиране на кожата на лицето.

Използвайте козметика, предназначена за околоочния контур

5 лесни стъпки за сияен поглед

Както вече казахме, нанасянето на хидратиращ крем далеч не е достатъчно за чувствителната кожа около очите. Почти всички козметични марки на пазара в момента предлагат цели серии, посветени именно на тази зона на лицето. Важно е да й отделим внимание, като използваме крем за околоочен контур – съставките в този тип кремове са съобразени с деликатността на кожата и с нейните нужди, като предлагат много по-дълбока хидратация, която да се „запечата“ върху очите. Такъв крем предлага козметичната линия Blue Therapy на Biotherm. Редовната употреба на анти-ейдж продукта в зоната на очите намалява тъмните кръгове и свива фините бръчки, като видимо подмладява кожата. Околоочният крем действа върху по-дълбоките слоеве на кожата около очите, като по този начин я възстановява дълготрайно.

Накарайте съня да работи за вас

Бързото нанасяне на хидратиращ продукт преди сън е нещо, за което кожата на очите ще ви бъде благодарна. Когато спите, вашата козметика има 8 часа, в които необезпокоявано да въздейства върху лицето. 

Експертите препоръчват използването на серум за околоочен контур, който да се постави преди лягане, за да може действието му да продължи до сутринта. Подходящ околоочен серум е например Blue Therapy Eye-Opening Serum – той прониква нежно до по-дълбоките слоеве на кожата на очите и има анти-ейдж действие още с първите няколко нанасяния. С добавените екстракти от морски водорасли, този серум правите очите видимо по-отворени само за 4 седмици, тъй като осезаемо повдига клепачите, намалява околоочните бръчки и свива торбичките.

В избора си на продукти за зоната на очите се доверявайте само на качествена козметика от световно признати марки. Кожата около очите е склонна към раздразнения, затова е от изключителна важност да бъдем взискателни в избора си.

Приемайте достатъчно течности

Каквато и грижа да полагаме за кожата си, тя никога няма да бъде достатъчна, ако не пием необходимото количество вода. Специалистите препоръчват да приемаме по 30 милилитра вода на килограм телесно тегло, което за средно тегло от 50 кг е 1,5 литра на ден. Редовното пиене на вода осигурява на тялото нужните минерали и хидратация, които помагат на кожата ни да се сдобие с блестящ вид и здравословен цвят.

Най-доброто за очите е почивката

5 лесни стъпки за сияен поглед

Освен качествена козметика, другата най-добра грижа, която можем да осигурим на очите си, е редовна и достатъчна почивка. Както знаете, най-ценни са часовете сън преди полунощ – тогава е най-мощната и лечебна фаза на съня, която ни зарежда с енергия и позволява на тялото да се самовъзстанови и подмлади. Очите имат особена нужда да отпочинат, защото през деня са в постоянно напрежение. Качественият сън намалява торбичките и прави погледа свеж и сияен.

About plami

Check Also

Здраво сърце и след 50

Здраво сърце и след 50

Здравето на сърдечно-съдовата система е от първостепенно значение за благосъстоянието и качеството ни на живот. ...