Home / Без категория / Какво представляват мълниезащитите и защо са необходими?

Какво представляват мълниезащитите и защо са необходими?

Защитена ли е сградата ви от мълнии? Знаете ли дали на жилищния блок или офис сградата, в която работите има мълниезащита?

Признаваме си, дълго се питахме как да ви представим необходимостта от ефикасна и правилно монтирана мълниезащита и се чудехме как да започнем.

Наясно сме, че за голяма част от вас мълниите, които причиняват вреди на имуществото са нещо почти абстрактно и никога не сте се замисляли да осигурите защитата на дома си. Мислите си, че вероятността да падне мълния точно върху вашия е дом е 1:1 000 000 и не е нужно да правите каквото и да е, за да осигурите безопасността на дома и семейството си срещу това природно явление.

За съжаление, ежегодно мълниите причиняват огромни щети, а понякога се стига и до фатални случаи с човешки жертви, така че ако си мислите, че на вас няма да ви се случи, по-добре премислете отново и разгледайте мълниезащитите, които предлагат фирми като http://paradise-electric.eu/.

Какво представляват мълниезащитите и защо са необходими?

 

Мълниезащитите са системи, които включват няколко основни елемента като гръмоотвод, токоотвод и заземител.

Гръмоотводът се нарича още „въздушен изолатор” и задачата му е да освободи заряда на мълнията.

Задачата на токоотвода е да „прихване” и отведе заряда на мълнията в земята.

Накрая се включва заземителя, който е и най-важната част от мълниезащитната система, тъй като, за да може токоотвода да отведе електрическия заряд на мълнията в земята, той трябва да е заземен правилно.

Всички елементи на мълниезащитната система се грижат за безопасността на и сградата в случай, че мълния попадне върху нея.

Мълниезащитата, когато е изградена и монтирана от специалисти като http://paradise-electric.eu/ осигурява напълно безопасен път на мълнията до земята, където тя да се разреди, без да нанесе вреди по имуществото или да нарани някой от семейството ви.

 

About svetla

Check Also

3 причини да наемете фирма за професионално почистване

Бърсането на прах, почистването на подовите настилки и чистенето на прозорци са досадни, непривлекателни дейности, ...

Leave a Reply